The Last of Us dizisi yeni oyunlara etki edecek

The Last of Us 2. sezon

The Last of Us 3 hakkında konuşan Neil Druckmann, üçüncü oyunu yapmaları halinde diziden bazı elementleri oyuna dahil edeceğini söyledi.

Oyun dünyasının en sevilen serilerinden biri olan The Last of Us’ın uzun süredir heyecanla beklenen dizi uyarlaması, 15 Ocak’ta izleyici ile buluştu. Bugüne kadar birbirinden başarılı işlere imza atan HBO kanalının hazırladığı dizi, izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Hem Last of Us hayranlarından hem de eleştirmenlerden tam not alan dizi, bu başarısını yüksek izleyici rakamlarıyla taçlandırdı. Öyle ki dizinin geçtiğimiz günlerde tamamlanan ilk sezon, izleyici rakamlarıyla House of the Dragon’ı bile geride bıraktı.

Dizinin yakaladığı bu büyük başarı oyun dünyasında da karşılık buldu. Dizinin yayınlanmaya başlamasının ardından halihazırda piyasada olan Last of Us oyunlarının satış rakamlarında patlama yaşandı. Öyle ki geçtiğimiz ay PlayStation Network’ün en çok satan oyunlar listesinde üç farklı Last of Us oyunu vardı.

the last of us part 2 1

Diziyle birlikte The Last of Us serisine olan ilginin yeniden canlanmış olması, serinin yeni bir oyunla devam etme ihtimalini de kuvvetlendirdi. Serinin arkasındaki stüdyo olan Naughty Dog henüz The Last of Us 3 konusunda resmi bir açıklama yapmamış olsa da son dönemde üst üste gelen açıklamalar devam oyunu için hazırlıkların çok yakında başlayacağını düşündürüyor.

The Last of Us oyunlarının yaratıcısı olan Neil Druckmann’ın son açıklamaları da serinin hayranlarını umutlandıracak cinsten. El Espanol’a verdiği röportajda serinin geleceği hakkında konuşan Druckmann, henüz üçüncü oyunu yapıp yapmayacakları konusunda kararın verilmediğini söylese de yaptığı açıklamalarla daha şimdiden üçüncü oyun üzerine düşünmeye başladığını gösterdi. Çünkü Druckmann, eğer üçüncü oyunu yapmaya karar verirlerse, diziden bazı elementleri de yeni oyuna entegre edeceğini söyledi.

Druckmann’ın da yaratıcı ekibinde yer aldığı Last of Us dizisi uyarlandığı oyuna epey sadık bir uyarlama olsa da bazı ufak değişiklikler de yaptı. Druckmann’ın açıklamaları, olası bir üçüncü oyunda bu değişikliklerin ve eklemelerin oyun dünyasına da etki edeceğini gösteriyor. Öte yandan Druckmann’ın şimdiden bunları planlamaya başlamış olması, üçüncü oyun için umutları yeşertiyor.

YouTube’daki yapay zeka videoları virüs saçıyor