Google Glass Enterprise Edition 2 için yolun sonuna gelindi

gg3

Google Glass Enterprise Edition 2 resmi olarak ömrünün sonuna geldi. Şirket, bu yılın sonunda akıllı gözlük desteğini sonlandıracağını duyurdu.

Google Glass Enterprise Edition 2’nden önce şirket ilk olarak Google Glass adıyla cihazı 2013 yılında piyasaya sürmüştü ancak bu cihaz beklentilerin çok altında kalmış ve başarısız bir girişim olarak görülmüştü. Ancak Arama Motoru devi, artırılmış gerçeklik (AR) ürününü işletmelere ve işletmelere kaydırmıştı. Bu aynı zamanda şirketin giyilebilir cihazı Google Glass Enterprise Edition olarak adlandırmasına neden oldu. Marka, birkaç yıl sonra 2019’da Qualcomm Snapdragon XR1 donanım platformuyla oluşturulmuş ikinci nesil modeli de piyasaya sürdü.

Google Glass Enterprise Edition 2

Ancak bu haftanın başlarında şirket, Google Glass Enterprise Edition’ın resmi olarak kullanımdan kaldırıldığını duyurdu. Google Glass web sitesinde yer alan bilgilere göre şirket, mevcut müşteri tabanını desteklemeye devam edecek. Destek süresinin ise 15 Eylül 2023’e kadar belirtildi, bu süre zarfında da herhangi bir güncelleme almayacak.. Yani Glass istemcileri bu tarihe kadar sadece yedek cihaz alabilecek.

Aynı zamanda üçüncü taraf geliştiriciler, işletmeye özgü görevlerden sorumlu olan uygulamalarını güncelleyebileceklerdir. Ayrıca, mevcut kulaklıklar normal şekilde çalışmaya devam edecek. Ancak “Meet on Glass” uygulaması, yalnızca o tarihe kadar çalışması garanti edildiğinden 15 Eylül’den sonra bozulabilir.

 

Galaxy S23 Serisi için büyük bir kamera güncellemesi gelecek