Dizi sayesinde The Last of Us oyun satışları da arttı!

HBO The Last of Us dizisi 15 Ocak'ta başlıyor

Son zamanların en çok beklenen ve en çok merak edilen yapımlarından biri olan The Last of Us sadece dizi sektörüne değil oyun piyasasına da büyük katkı sağladı.

Dizi sayesinde The Last of Us oyun satışları da arttı! Oyun dünyasının popüler isimlerinden biri olan The Last of Us, uzun zamandır dizi olarak ekranlara gelebilmenin hazırlığını yapıyordu. İsmini ilk duyduğumuz tarihin üzerinden yıllar geçen yapım nihayet geçtiğimiz Pazar günü yani 15 Ocak 2023 tarihinde HBO Max’de yayınlandı.

The Last of Us dizisi

Ülkemizde de Blu TV üzerinden gösterime giren dizi, şu ana kadar son derece pozitif geri bildirimler alıyor. Hatta yapılan açıklamalara göre, dizinin ilk bölümünün HBO tarihinin en çok izlenen ikinci ilk bölüm olduğu, ikinci bölümü izleyenlerin sayısının %22 dolayında artmasıyla birlikte ise ikinci bölümde izleyici sayısı en çok artan HBO yapımı olduğu aktarıldı.

the last of us yeni zombi

Dizi sayesinde The Last of Us oyun satışları da arttı!

Ancak The Last of Us’ın tek başarısı dizi olarak gerçekleşmedi. İngiltere’den gelen ilk verilere göre, dizinin izlenime çıktığı tarihten itibaren bu ülkedeki The Last of Us oyunu satışlarında da adeta patlama yaşandı.

Sony The Last of Us Part II

Buna göre oyunun PlayStation 5 versiyonu olan The Last of Us: Part I’in satışı %238 oranında artarken, The Lasr of Us Remastered’ın satışı ise %322’lik büyük bir sıçrama yaşadı. Üstelik bu artışlar oyunu en çok satılanlar listelerinde de sırasıyla PlayStation 5 için 20. Sıraya, PlayStation 4 için de 32. Sıraya taşıdı.

Sıfır otomobil stokları tükendi! İkinci el araç fiyatları uçtu!