The Elder Scrolls 6 Xbox’a özel olabilir mi?

123 22

Starfield’ın çıkmasından sonra gözler The Elder Scrolls 6’ya çevrildi. Oyunun Xbox’a özel olup olmayacağı merak ediliyordu. Xbox’ın tepesindeki isim Phil Spencer bu konu hakkında açıklama yaptı.

Starfield geçtiğimiz günlerde PC ve Xbox platformlarında piyasaya sürüldü. Bethesda’nın bir sonraki büyük projesi olan The Elder Scrolls 6‘nın (TES6) neler sunacağı ve nasıl olacağı merak ediliyor. TES6 yapım öncesi aşamadaydı ve artık erken gelişim aşamasına geçti. Oyunun çıkmasına daha uzun zaman var, fakat yapımın Xbox’a özel olup olmayacağı merak edilenler arasındaydı. Phil Spencer’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Bloomberg, Phil Spencer’la röportaj gerçekleştirdi. Spencer’a TES6’nın Starfield gibi konsola özel olup olmayacağı soruldu. Xbox’ın patronu bu soruya kaçamak yanıt verdi ve “Geliştirdiğimiz oyunların durumuna bakıyoruz” dedi. Spencer sözlerinin devamında, “Oyunlarımızın farklı yerlerde olmasını istiyoruz. Xbox, PC veya bulut platformu olabilir. Oyunlar web’e erişimi olan cihazlara gelebilir. Starfield ve Xbox Game Studios’un diğer oyunlarına erişebilecek milyonlarca oyuncu var ve oyuncular bizim için önemli. Aslında her şey oyunculara nasıl oynamak istedikleri konusunda seçenek sunmak ve oyun kütüphaneleri oluşturmakla ilgili” yorumunda bulundu.

The Elder Scrolls 6

Todd Howard kısa süre önce Starfield’ın Xbox Series X/S’e özel olmasını savunmuş ve Zelda denildiği zaman insanların aklına Nintendo’nun geldiğine dair karşılaştırma yapmıştı. Howard ayrıca üzerinde çalışılacak bir platformun azalarak geliştirme aşamasını da kolaylaştırdığını söylemişti. Eğer Starfield, Todd Howard’ın Nintendo örneği gibi kendini kanıtlarsa, TES6’nın da Xbox’a özel olması ihtimali daha yüksek olacaktır.

Bethesda’dan Pete Hines da Vandal’a yaptığı açıklamada, “Starfield’i olabilecek en iyi hale getirmek istiyoruz. The Elder Scrolls 6 üzerinde de çalışıyoruz, ancak ana odağımız Starfield. Yakın zamanda yeni Elder Scrolls oyunu hakkında bir şey duymayacaksınız” dedi. Starfield bir süre daha Bethesda’nın yıldızı olmaya devam edecek.

OPPO A2 Pro için geri sayım başladı