Diablo 4’te ilginç hata! Oyuncular sebebini öğrenemiyor

123 23

Diablo 4 çıktığından bu yana çok sevilen ancak tartışmaları da beraberinde getiren bir oyun oldu. Özellikle 1. sezon başında karakterlerin güçsüzleştirilmesi ve sonradan yeniden toparlanması oldukça tepki toplamıştı. Yapımda ilginç bir hata var. Oyuncular bazen karakterlerinin neden öldüğü bilgisini göremiyor.

Diablo 4‘te karakterlerin ölüm sebebi ekranın sağ alt köşesinde yazar. Oyuncu bu şekilde bilgilendirilir. Bazı zamanlar oyuncular karakterin neden öldüğünü anlamıyor, fakat bu bilgiyle sebebini öğrenebiliyor. Böylece taktik değişikliğine gidebiliyorlar. Sonuç olarak bu bilginin olmasını isteyen ve kullanan Diablo 4 oyuncuları var. Bir süredir ölüm günlüğünün ya da bilgisinin gösterilmediği belirtiliyor.

diablo 4

Oyuncuların bazıları bir süredir Diablo 4’te ölüm sebebinin gösterilmediğini veya tanımlama yapılmadığını söyledi. Sosyal medya ve çeşitli platformlarda bu durum dile getirildi. Mesela bir oyuncu, “Zindanda karambole girdim. Karambolden kurtuldum diyorken karakterim anlamsız şekilde öldü. Neyin öldürdüğü belli değildi. Canlanıp geriye döndüğümde ekran dışında kalan okçu iskelet tarafından öldürüldüğümü anladım. Lütfen bu hatayı düzeltin” şikayetinde bulundu. Buna benzer başka şikayetler de var.

Blizzard herhangi bir açıklama yapmadı, fakat geliştirici ekip bu tarz durumlarda oyunculardan gelen geri dönüşleri değerlendiriyor ve problemleri düzeltiyor.

Geçtiğimiz günlerde Rod Fergusson yaptığı açıklamada, Diablo 4‘ün uzun ömürlü oyun olduğunu, yıllık 4 sezon dışında genişleme paketlerinin olacağını söyledi. Oyunun hikayesinde neler olacağını bu ek paketler sayesinde göreceğiz. Söylentilere göre ek paketleri ve savaş biletlerinin (Battle Pass) fiyatı 40 ya da 60 dolar olacak. Oyuncular bu duruma isyan etti.

Asus ExpertBook B9 OLED ve B5 Serisi dizüstü bilgisayarları tanıttı