The Elder Scrolls 6’nın yeni detayları ortaya çıktı

123 20

Bethesda’nın eski çalışanlarından biri olan Bruce Nesmith, The Elder Scrolls 6’nın level sistemi hakkında bilgiler paylaştı.

Stüdyonun eski tasarım direktörü Bruce Nesmith, MinnMax YouTube kanalına konuştu. 2021 yılında şirketten ayrılan Nesmith, The Elder Scrolls 6‘nın (TES6) level sisteminin yani seviye atlama sisteminin temelde Skyrim’le aynı mekaniğe sahip olacağını belirtti. Nesmith, “Skyrim’i ve level sisteminin izlerini muhtemelen TES6’da göreceğiz. Tabii ki seviye atlama sistemi ve diğer oynanış mekanikleri yenilikler içerecektir. Ancak üzerinde çalıştığım bazı şeylerin TES6’da olacağına bahse girerim” dedi.

Bruce Nesmith’in açıklamaları aslında şaşırtıcı değil. Çünkü Bethesda oyunları arasında konsept ve mekanikleri taşımayı seviyor. The Elder Scrolls 6 ilk olarak 2018’de duyurulmuştu. Aslında oyun geliştirme öncesi aşamadaydı. Hatta eleştirmenler tarafından oyunun beklenenden daha erken açıklandığı söylenmişti. Todd Howard geçtiğimiz günlerde yapılan söyleşide erken duyuru yaptıklarını kabul etti. Bu durum Bethesda’nın pazarlama ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Pete Hines tarafından da onaylandı.

The Elder Scrolls 6

Vandal’la röportaj gerçekleştiren Pete Hines, TES6’nın halen konsept aşamasında olup olmadığı sorusuna, “Hayır, yapım öncesi aşamada değil. Konsept olmaktan çıktı. Erken geliştirme aşamasında” şeklinde cevap verdi. Böylece oyunun artık geliştirme aşaması içinde yer aldığını resmi olarak kabul etmiş oldu.

Hines açıklamasının devamında, “Starfield’i olabilecek en iyi hale getirmek istiyoruz. TES6 üzerinde de çalışıyoruz, ancak ana odağımız Starfield. Yakın zamanda yeni Elder Scrolls oyunu hakkında bir şey duymayacaksınız” dedi. Starfield bir süre daha Bethesda’nın yıldızı olmaya devam edecek diyebiliriz.

Bu senenin başlarında Xbox’ın patronu Phil Spencer da oyunun piyasaya sürülmesine 5 yıldan daha uzun zaman olduğunu söylemişti. TES6, serinin Todd Howard tarafından geliştirilen son oyunu olabilir.

Apple TV uygulamasını yeniden tasarlıyor