Skyrim’in grafiklerini adeta sil baştan yarattılar

123 18

The Elder Scrolls V: Skyrim, 12 yıl önce PC ve konsollar için çıkmıştı. Mod geliştiricileri sayesinde oyun halen güncelliğini koruyabiliyor.

Digital Dreams isimli YouTube kanalı tarafından yayınlanan bir video, Skyrim‘in FNEB ENB ve Reshade RTGI ile 2023’te ne kadar görkemli grafiklere sahip olabileceğini ortaya koydu. Seneler önce geliştirilmiş bir oyun için görsellik resmen tepe noktasına çıkıyor diyebiliriz. Skyrim için yeni modlar geliştirilmeye devam ediliyor. Aslında bu durum Bethesda’nın klasik bir özelliği. Şirket çıkardığı her oyunda mod desteği sundu ve böylece yapımların uzun ömürlü olmasını sağladı. Bununla birlikte mod yapımcıları oyunlardaki eksiklikleri hazırladıkları modlarla çözebiliyorlar.

Bethesda, The Elder Scrolls 6 (Kısaca TES6) üzerinde çalışmaya devam ediyor. Stüdyo şimdiye kadar oyunun içeriği hakkında detay vermedi. Sadece projenin konsept olmaktan çıkıp erken geliştirme aşamasına girdiğini açıkladı. Ancak şirketin eski çalışanlarından biri olan Bruce Nesmith, TES6’nın level sistemi hakkında bilgiler paylaştı.

2021 yılında Bethesda’dan ayrılan Nesmith, TES6’nın level sisteminin yani seviye atlama sisteminin temelde Skyrim’le aynı mekaniğe sahip olacağını belirtti. Nesmith, “Skyrim’i ve level sisteminin izlerini muhtemelen TES6’da göreceğiz. Tabii ki seviye atlama sistemi ve diğer oynanış mekanikleri yenilikler içerecektir. Ancak üzerinde çalıştığım bazı şeylerin TES6’da olacağına bahse girerim” dedi. Bruce Nesmith’in açıklamaları aslında şaşırtıcı değil. Çünkü Bethesda oyunları arasında konsept ve mekanikleri taşımayı seviyor.

skyrim

Bir süre önce Reddit’in Subreddit’i olan GamingLeaksAndRumors’te dikkat çekici bir iddia ileri sürüldü. Kendini Virtuos oyun stüdyosunun eski çalışanı olarak tanıtan bir kullanıcı, Virtuos’un Oblivion Remake/Remaster üzerinde çalıştığını yazdı. Eski Virtuos çalışanı, stüdyonun şu anda 5 farklı proje geliştirdiğini ve bunların en büyüğünün kod adı Altar olan Oblivion olduğunu söyledi. Kaynak Virtuos’un projede hem Unreal Engine 5 hem de Oblivion’un kendi motoruna yer verdiğini belirtti. İddia sahibine göre oyunun Remake mi yoksa Remaster mı olacağı net değil. Bunlarla birlikte oyundan Virtuos Paris sorumlu, ancak Black Shamrock da geliştirme aşamasına katkıda bulunuyor. Kaynak, Virtuos’un Remaster veya Remake geliştirmesine bağlı olarak Oblivion’un 2024 sonlarında ya da 2025 başında piyasaya sürülebileceğini söyledi.

YouTube, deepfake videolarının kaldırılmasını izin verecek