The Creator’dan bilim-kurgu sevenleri heyecanlandıracak yeni fragman

The Creator

Yapay zeka ile insanların savaş halinde olduğu bir gelecekte geçen bilim kurgu filmi The Creator’dan yeni bir fragman yayınlandı.

Bu yıl bitmeden sinemaseverlerle buluşacak olan en dikkat çekici filmlerden biri olan The Creator, yayınlanan fragmanlarıyla sinemaseverleri, özellikle de bilim-kurgu sevenleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda dikkat çeken bir fragmanla başlayan tanıtım çalışmalarına 20th Century Studios, bu ay sonunda vizyona girecek olan The Creator’dan yeni bir fragman daha yayınladı.

Gareth Edwards’ın imzasını taşıyan The Creator, güçlü bir yapay zekanın kontrolden çıktığı post-apokaliptik bir gelecekte geçiyor. İnsanlarla yapay zekanın savaş halinde olduğu bu dünyada A.I.’ya karşı hayatta kalmak için var gücüyle savaşan insanlar, hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşıyor. Bir çocuk bedenine yerleştirilen bir yapay zekanın ortaya çıkışı, tüm savaşın gidişatını değiştiriyor.

the creator

İşin arkasında Gareth Edwards’ın olması film hakkında daha da umutlanmamızı sağlıyor. 2010 yılında, epey mütevazı bir bütçeyle çektiği bilim-kurgu filmi Monsters ile çıkış yapan Gareth Edwars, daha sonra Godzilla ve Rogue One: A Star Wars Story filmlerini yönetmişti. Özellikle ilk iki filmi Edwards’ın bir sonraki işini görmek için sabırsızlanmamıza sebep oluyor. Şu ana kadar yayınlanan bu fragmanlar da bu heyecanı daha da katlıyor.

Filmden şu ana kadar yayınlanan fragmanlar, robotlar ile insanlar arasındaki varoluş mücadelesinin bugüne kadar alışık olduğumuzdan biraz daha farklı işleneceği izlenimi veriyor. Çünkü fragmanda sadece yapay zekaya karşı mücadele veren insanları değil, insanların elinde acı çeken, tutsak edilen robotları da görüyoruz.

ChatGPT’nin çıkışıyla birlikte yapay zekaya yönelik tartışmaların iyiden iyiye momentum kazandığı bu dönemde çıkacak olması, The Creator’ı daha da ilgi çekici kılıyor. 29 Eylül’de yayınlanacak filmden yayınlanan yeni fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.

iPhone 15 resmen tanıtıldı; İşte merak edilen tüm detaylar