Blizzard’a Diablo 4 şoku! Tribünler boş kaldı

D4 Cinematic Still1

Kısa süre önce Güney Kore’de Diablo 4 etkinliği gerçekleştirildi. Ancak etkinliğe katılım çok az oldu.

Diablo 4 büyük ilgiyle karşılanmasına ve satış rekorları kırmasına rağmen 1. sezonun başlamasından bu yana oyuna olan ilgi bir hayli azaldı. Twitch’te Diablo 4’ün izlenme sayısı %99’luk düşüşle resmen dibe çakıldı. Azalan ilgi seviyesi yakın tarihli Diablo 4 etkinliğinde de kendini gösterdi. Blizzard Kore geçtiğimiz günlerde Güney Koreli e-spor yayıncısı TEN ile iş birliği yaparak, iki farklı takımın karşı karşıya geldiği D4 etkinliği gerçekleştirdi.

Organizatörlerin istediği olmadı ve tabiri caizse tribünler neredeyse tamamen boş kaldı. Etkinlik alanındaki oturma yerlerinde birkaç kişi vardı. Yapılan canlı yayın en yoğun anında ancak 300 kişiye ulaştı. Belirtilenlere göre etkinlikte fenomen bir yayıncı da varmış. Fakat katılımın az olduğunu ifade etmesinin ardından bu fenomenden yayını durdurması istenmiş. Blizzard, Güney Kore’de büyük hayran kitlesine sahip. Koreli oyuncular D4 çıktığında günlerce oynamıştı. Şu anda eski ilgi yok görünüyor.

diablo 4

Bu durum sosyal medyada da kendine yer buldu. Birçok oyuncu sonucun şaşırtıcı olmadığını belirtti. Kullanıcılardan biri, “Organizasyon yapıyorsunuz. Ama katılım az oluyor. Resmi kanalda izleyici sayısı 300’e ulaşıyor. D4’ün ne hale geldiği ortada” yorumunu yaptı. Bir başkası da, “Peşinde koşacak eşya olmayan sıkıcı bir oyun. Ganimetler berbat. Daha fazla para ve zaman harcamak istemiyorum” dedi. Bazı oyuncular Blizzard’ın, D4’ü öldürdüğünü ve oyunu toparlayamadığını düşünüyor.

D4’le ilgili tartışmalar sürüyor. Bazı kullanıcılara göre 2. sezon veya diğer adıyla Kan sezonu oyunu eski şaşalı günlerine döndürmek için başlangıç olabilir. Reddit’le 2. sezonla ilgili yapılan bir tartışmada oyunculardan biri, “D4 şu anda koma halinde. Böyle devam edecek ya da 2. sezonla gözlerini açacak. Blizzard’ın oyunu düzelteceğini düşünüyorum” yorumunu yaptı. Bu yorumu destekleyenler de çok oldu.

The Creator’dan bilim-kurgu sevenleri heyecanlandıracak yeni fragman