Netflix, ses getirecek yeni filminin fragmanını yayınladı

JUNG_E

Netflix, ses getirecek yeni filmi JUNG_E’den ilk fragmanı yayınladı. Güney Kore yapımı bilim kurgu filmi bu ay izleyici ile buluşacak.

Netflix gibi platformların hayatımıza girmesiyle birlikte, ABD ve İngiltere dışından gelen, İngilizce olmayan yapımların uluslararası seyirciye ulaşması da çok daha kolay hale geldi. Platformda bugüne kadar en çok izlenen diziler arasında Squid Game ve La Casa de Papel gibi iki yapımın olması da bunun önemli göstergesi. Bu yüzden şirket de uluslararası yapımlara yatırım yapmaya devam ediyor. Şirketin yatırım yaptığı ülkelerin başında ise Güney Kore geliyor. Güney Kore yapımı film ve dizilerin diğer ülkelerde de ilgiyle izlenmesi, buradan çıkan işlerin sayısını da bu işlere ayrılan bütçeyi de yukarı çekmiş durumda.

Netflix’in kayda değer bir bütçe ayırdığı bu Güney Kore yapımı filmlerin en yeni örneği olan JUNG_E, bu ay izleyici ile buluşacak. Train to Busan (Zombi Ekspresi) ve Hellbound gibi dikkat çekici işlere imza atan Yeon Sang-ho’nun yönettiği bilim kurgu filmi 20 Ocak’ta yayınlanacak. Merakla beklenen film için tanıtım çalışmalarına başlayan Netflix’in filmden yayınladığı ilk fragman, ses getirecek bir yapımın yolda olduğunu gösteriyor. Filmden yayınlanan ilk fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.

Netflix

Dünya, iklimdeki şiddetli değişiklik nedeniyle yıkıma uğramış ve insanlık uzaydaki yeni sığınaklara göç etmiştir. Bu sığınaklarda patlak veren iç savaş, on yıllardır devam etmektedir. Yun Jung-yi (Kim Hyun-joo) ise sayısız zaferin altına imza atarak efsanevi bir asker ve askerî strateji uzmanı olmuştur. Ama başarısız bir görev sonucu bitkisel hayata girmiştir. Bir askeri yapay zekâ geliştirme şirketi olan Kronoid, onun beynini klonlayarak tarihin en iyi savaşçısını yaratma girişiminde bulunur. Jung-yi’nin kızı Yun Seo-hyun (Kang Soo-youn), 35 yıl sonra JUNG_E projesinin baş araştırmacısı olarak bu çalışmalara katılır. Sayısız klonlama ve simülasyon girişimine rağmen pek ilerleme kaydedilememesi nedeniyle Kronoid, başka bir projeyi hayata geçirmek üzere araştırmaları durdurur. Bu planlardan haberdar olan Seo-hyun, JUNG_E projesini kurtarmaya karar verir. Yapay zekâlı savaşçı JUNG_E’nin araştırma laboratuvarından kaçışı böylece başlar.

Oyun severler Windows 11’e geçmek istemiyor