Starfield’da bir su birikintisi oyunculara sonsuz kredi sağlıyor

123 29

Starfield’da oyuncular bir yanda uzayda keşifler yaparken diğer yandan gemilerini, silahlarını ve ekipmanlarını geliştirmek zorundalar. Bunun için paraya ya da oyun içi deyimle krediye ihtiyaç var. Kredi kazanmak da kolay değil. Fakat sihirli su birikintisi sayesinde bu durum tersine dönebilir.

Starfield geçtiğimiz hafta oyuncularla buluştu. Bir Bethesda klasiği olarak hatalara sahip. Gözleri görünen ama kafası olmayan karakterler, kaplama içine giren modeller, havalanan ancak pilotu aşağı düşen gemiler ve daha çok ilginç hata oyuncular tarafından keşfedildi. Şimdi de oyunda sonsuz kaynak sağlayan sihirli su birikintisi bulundu.

YouTuber Jamie Moran tarafından keşfedilen bu su birikintisinden bir satıcının tüm envanterine ulaşabiliyorsunuz. Dahası bu tekrarlanabilir bir durum. Oyun içinde dinlenip yeniden su birikintisine gittiğiniz zaman mağaza kendini yenilemiş oluyor. Aldığınız eşyaları geri satabiliyorsunuz. Böylece sonsuza kadar süren krediye sahip oluyorsunuz.

starfield

Su birikintisi Akila City’de Shepherd’in dükkanının önünde bulunuyor. Ancak bu hatadan yararlanmak için çok küçük bir alan var ve birkaç kere denemek gerekiyor. Su birikintisi hatası kısa sürede oyuncular arasında yayıldı. Birçok kullanıcı işe yaradığını belirtiyor. Bethesda bu tarz problemlerin daha fazla sömürülmesine izin vermez. Güncellemeyle de hatayı düzeltecektir.

Her ne kadar Starfield’da komik hatalar olsa da, FPS düşüşü, takılmalar gibi başka sorunlar var. Oyuncuların bazıları performans konusunda şikayetçi. Diğer yandan oyunda eksik olan noktalar da yer alıyor. Mesela arayüzle ilgili şikayetler vardı. Bazı mod yapımcıları Starfield’ın arayüzünü daha iyi hale getiren modlar yayınladı.

Bilmeyenler için oyunun kısaca konusundan bahsedecek olursak, 2310 yılında iki büyük taraf arasında Koloni Savaşı adı verilen büyük bir savaş patlak verir. Starfield bu savaştan 20 yıl sonra geçiyor. Oyuncular, uzay kaşiflerinden oluşan Constellation isimli birliğin üyelerinden birini canlandırıyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre ana hikaye entrikalarla ve oyuncuyu şaşırtacak sürprizlerle dolu. Bununla birlikte asıl konuya bağlı veya bağımsız olan birçok yan hikaye de var.

iPhone 15 Pro oyun konsollarına da rakip olacak