iPhone 15 resmen tanıtıldı; İşte merak edilen tüm detaylar

iPhone 15

Beklenen gün geldi çattı; iPhone 15 Apple tarafından resmi olarak tanıtıldı. Kamera adasıyla dikkat çeken yeni iPhone hakkında merak edilen detaylar açıklandı.

Teknoloji dünyasında son günlerin en heyecanla beklenen etkinliği bugün Amerika’da gerçekleşti. Apple düzenlediği özel etkinlikte pek çok yeni ürününü görücüye çıkardı. Elbette bu etkinliğin asıl yıldızı Apple’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonları, yani iPhone 15 serisi oldu. Apple’ın iPhone 15 ve 15 Plus’ı resmi olarak tanıtmasıyla birlikte heyecanla beklenen bu iki telefon hakkında merak edilen detaylar da ortaya çıkmış oldu.

Apple’ın daha önce ilk kez iPhone 14 Pro’da kullandığı arka kamera tasarımına bu kez standart modelde de yer vermesi dikkat çekti. Dynamic Island olarak adlandırılan bu arka kamera tasarımı, iPhone 15’e daha premium bir görünüm veriyor. Öte yandan uzun süredir konuşulan bir değişiklik de yeni iPhonelar ile birlikte gerçeğe dönüştü; Apple telefonlardaki Lightning girişinin yerini yeniden  USB-C girişi aldı. Bu yılki iPhone’da dikkat çeken bir diğer değişiklik de Apple’ın daha fazla renk seçeneği sunuyor olması. iPhone 15 ve 15 Plus; pembe, yeşil, sarı, mavi ve siyah renk seçenekleriyle piyasaya sürülüyor.

iphone 15 2

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılki modellerde de standart model 6.1 inçlik bir ekrana, Plus modeli ise 6.5 inçlik bir ekrana sahip. Ancak Apple bu kez her iki telefonda da maksimum parlaklığı 2000 nite çıkarıldığına dikkat çekiyor. Her iki telefon da OLED Super Retina ekranlar kullanıyor.

Bu yılki standart modeldeki bir diğer kayda değer değişiklik de kamera özelliklerinde karşımıza çıkıyor. Apple geçtiğimiz yıl sadece Pro modellerinde kullandığı 48 megapiksellik ana sensörü bu yıl standart modelinde kullanıyor. Bu sensörde 1x ve 2x optik zoom özelliği bulunuyor. Ona yine 0.5x zoom özellikli geniş açılı lens eşlik ediyor. Öte yandan Apple portre modunun da makine öğrenme teknolojisi ile daha da geliştirildiğini söylüyor. Öte yandan bu yeni modelde kamera, çekilen fotoğrafların odağını sonradan değiştirme imkanı da sunuyor.

iPhone 15 ve 15 Plus, geçtiğimiz yıl iPhone 14 Pro’da gördüğümüz A16 Bionic yonga setini kullanıyor. Bu yonga setinde 6 CPU çekirdeği ile 5 GPU çekirdeği bulunuyor.

Apple, iPhone 15 ve 15 Plus için önsiparişleri almaya cuma günü başlayacak. Telefonun teslimatlarına ise 22 Eylül’de başlanacak. Standart modelin 128 GB versiyonu 799 dolara, Plus modelinin 128 GB versiyonu ise 899 dolara satışa sunulacak.

Samsung Galaxy A25 performans testinde görüldü