Tesla’nın patronu olmaktan hoşlanmadığını söyledi: Musk yine yaptı yapacağını

Teknoloji sayesinde çok zengin olan insanlar

Tesla’nın patronu olmaktan hoşlanmadığını söyleyen Musk, eleştirilerin odağında yer alıyor. Onunla ilgili açılan bir dava ilginç diyalogların yaşanmasına neden oldu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Elon Musk tarihin en büyük girişimcileri içerisinde yer alıyor. Nikola Tesla gibi mucitlerle bile kıyaslanan Musk, onlardan çok daha tuhaf diyebiliriz. Tesla hissedarları tarafından açılan bir dava nedeniyle Musk mahkemede açıklama yapmak zorunda kaldı. Burada yaptığı açıklamada Tesla patronu olmaktan hoşlanmadığını söyledi.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olarak bilinen Tesla, hisse senetleri bakımından sürekli olarak yukarıya doğru çıkıyor. Her ne kadar bu durum olumlu gibi görünse bile aslında Musk için ters etki yaratabiliyor. Kendisi Tesla şirketinden maaş almak yerine hisse alıyor. Hisse değerleri yüksek olunca daha az Tesla hissesi eline geçiyor.

Tesla’nın patronu olmaktan hoşlanmadığını itiraf etti

Otomotiv devi Tesla markasının patronu olan Musk, daha fazla hisse sahibi olmak istiyordu. Bu nedenle kendi şirketinin hisse değerinin yüksek olduğunu söyledi. Bunun üzerine Tesla hisselerinde gözle görülür bir düşüş yaşandı. Böylece eline daha fazla hisse geçmiş oldu.

Tesla'nın patronu olmaktan hoşlanmadığını

Tüm bunlara ek olarak SolarCity alımı kriz olarak görülmeye devam ediliyor. Bu şirketin satın alınması ile birlikte zarar ettiği ifade ediliyor. Böylece Tesla şirketinin kendisine de zarar verdi. Bu durumda yine Musk suçlu görülüyor. Mahkemede Tesla şirketinin çöpe atılmış parası olarak ifade edilen SolarCity için daha fazla araştırma talep ediliyor.

Elon Musk kripto para paylaşımı yine ortalığı karıştırdı: Spekülasyona doymadı

Mevcut davanın yaklaşık olarak 2 haftaya kadar daha devam edeceğini söyleyebiliriz. Zarar eden Tesla hissedarlarının avukatları iyice bastırıyor. Musk bu pozisyonda daha fazla dayanamayabilir. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.