Google ağır telif cezası ile karşı karşıya: Bu ceza kalpten götürür

Google, yeni bir Drive masaüstü uygulaması sunuyor

Fransa tarafından suçlu bulunan Google ağır telif cezası ödeyecek. Şirket bu ceza ile birlikte neye uğradığını şaşırdı. Hadi gelin konu ile alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Kullanıcı sayısını ve hizmetlerini her geçen gün arttıran Google ceza üstüne ceza ödemek zorunda kalacak. Fransa Rekabet Kurulu tarafından kesin hükmü verilen Google şirketi tarihin en kötü dönemlerinden birisini yaşıyor. Hiç kimseye böyle ağır bir ceza beklemiyordu.

Öncelikle cezanın büyüklüğü açısından küçük bir ayrıntı verelim. Google eğer verilen bu para cezasını ödemezse günlük 900 bin euro ekstra ceza ile karşılaşacak. Şirketin ödemesi gereken telif hakkı ihlali cezası ise 500 milyon euro oldu. Hem verilen ceza hem de ödenmemesi durumunda eklenecek olan miktar gerçekten dudak uçuklatıyor.

Google ağır telif cezası diğer ülkelere örnek oluyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri yakın kıskaç altında. Hatta bu tür şirketlerin ana merkezi olan ABD bile ceza kesmeye devam ediyor. Mesela Google hakkında tekel olma davası açılmıştı. Avrupa’da da yine benzer davaların başladığını görüyoruz.

Google ağır telif cezası

Apple, Microsoft, Facebook ve Google gibi şirketlerin tekel olma dışında İşlediği başka suçlar var. Mesela Google telif hakkı ihlali ile suçlanıyor. SEPM, AFP ve APIG’in Google’a yönelik telif hakkı ihlali suçlamaları sonuç getirmiş gibi görünüyor. Google Fransa’da görülen dava ile birlikte 500 milyon euro ödemeye mahkum edildi.

Google Mesajlar RCS özelliği Samsung cihazlarda kullanılabilecek

Bu tür davalar artar ve şirketlerin ödediği miktarlar yükselirse karşımıza tuhaf bazı sonuçlar çıkabilir. Mesela Google ya da Apple gibi markalar Avrupa pazarından tamamen çıkabilir. Ayrıca uzaktan hizmet vermeye çalışabilirler. Önümüzdeki günler özellikle büyük şirketler için çok hareketli geçecek.