SpaceX, Uzaya 700 Uydu Gönderecek!

SpaceX Uzaya 700 Uydu Gonderecek

Tesla ile SpaceX’in CEO görevini yürüten Elon Musk’tan çılgın bir proje yolda.

Elektrikli otomobil firması Tesla ile roket üreten SpaceX şirketlerinin CEO’sunun Mars’a yolcu göndermekten daha önemli işleri olduğu ortaya çıktı.

SpaceX, Uzaya 700 Uydu Gonderecek!

Dünyanın önemli kuruluşlarından Tesla ile SpaceX’in patronu Elon Musk’ın çılgın projesi ortaya çıktı. Roket üretimi yapan SpaceX ile Tesla şirketinin patronu Musk, uzaya dünyanın en küçük uydu filosunu kurmak için hazırlıkları başlattı.

CNET’ten Tim Stevens tarafından yapılan habere göre Elon Musk her birinin ağırlığı 114 kilogramdan az 700 adet ufak uyduyu uzaya göndermeyi planlıyor. Çalışmalarına başlanan bu sıra dışı projede Google’ın eski önemli yöneticilerinden Greg Wyler ile birlikte çalışan Musk, SpaceX’i 2002 yılında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kurmuştu.

SpaceX, Uzaya 700 Uydu Gonderecek!

Kurulduğu tarihten itibaren önemli işlerin altına imzasını atan SpaceX, ABD’nin önemli özel uzay şirketlerinin arasında yer alıyor. Eğer Musk bu projenin altından başarıyla kalkabilirse, şuan dünyanın en büyük uydu firması Iridium Communications’tan tam on kat daha büyük uydu filosuna sahip olacak.

Wyler ile Musk bu dev proje için 1 milyar doları temin edebilmek için ABD’deki uydu sektöründe yer alan şirketlerle ortaklık arayışına girmiş durumda. İkilinin Florida ile Colorado’da faaliyet gösteren bazı firmalar ile temasa geçtiği söyleniyor.

Amazon Akıllı Hoparlör Üretti!