Elon Musk, büyük üretim için talimatını verdi

t12

Elon Musk, Tesla’nın yıl sonuna kadar Alman Gigafactory’de üretime başlayacağını söyledi, ancak Berlin yakınlarındaki tesis, yerel makamların nihai onayını bekliyor.

Elon Musk, bu hafta sonu Tesla’nın Berlin yakınlarındaki yeni Gigafactory’deki bir açık hava toplantısında, şirketin Model Y otomobillerinin üretimine yıl sonundan önce başlamayı hedeflediğini söyledi. Bloomberg’in bildirdiğine göre CEO, tesisin 2022’nin sonuna kadar haftada 5.000 ila 10.000 araç üretmesini umduğunu da sözlerine ekledi . Ancak Tesla, yerel makamların bölgedeki çevresel etkisini değerlendirdiği için tesis için hala nihai onayı bekliyor.

Elon Musk, büyük üretim için talimatını verdi

Tesla, Cumartesi günü Gigafactory yakınlarındaki Gruenheide’de müzik, gezinti ve yiyecek kamyonlarının yanı sıra yerel sakinler için yeni fabrika turlarını içeren bir “ Giga-Fest ” ilçe fuarı tarzı etkinlik düzenledi. Varlık sonra Tesla’nın Alman Gigafactory, inşaat son aşamada olduğu gecikmiş tarafından defalarca şikayetler dan alanda çevre grupları yaban için fabrikanın su kullanımı ve kesintileri konusunda endişe. Musk Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Tesla’nın inşaat sırasında kestiğinden daha fazla ağaç dikeceğini ve fabrikada mümkün olduğunca az su kullanacağını söyledi.

Musk ilk olarak 2019’da Tesla’nın “makineyi yapan makine” olarak adlandırdığı Avrupa Gigafactory’sini Almanya’da kuracağını duyurdu . Şirket, yılda 500.000 otomobil üretmeyi hedeflediğini ve tesiste 12.000 çalışanı olduğunu söyledi. Bunun Avrupa’da gelecek olan taleplerin önemli miktarda karşılanacağını aktardı. Bakalım bu üretim ile beraber Avrupa piyasasında kendine nasıl bir yer bulacak.

Samsung yeni nesil çip teknolojisini 2022’ye kadar erteledi