Yapılan zamlardan sonra yeni bir açıklama geldi: “Zamlar belirli periyotlarla devam edecek”

yapılan zamlardan sonra

Türkiye’de ardı ardına yapılan zamlardan sonra yeni bir açıklama geldi. Özellikle elektrik ve doğalgaz ile ilgili zamlar sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapılan bazı açıklamalar kafa karışıklığına neden oldu. Ona göre ardı ardına gelen bu zamların Türkiye ekonomisi ile ilgisi yok. Tüm bu zamlar elektronik cihaz üretiminden bilişim sektörüne kadar herkesi etkiledi. Böylece verilen bilişim hizmetleri eskisine göre daha pahalı hale gelmeye başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez özellikle doğalgaz fiyatlarının normalden biraz daha fazla olmadığını ifade etti. Ona göre küresel çapta yapılan zamlar ile Türkiye’de gerçekleşen fiyat artışları aynı. Ayrıca Fatih Dönmez doğalgaz tedarikinin yapıldığı ülkelerden kaynaklı olarak zam gerçekleştiğini ifade etti.

Yapılan zamlardan sonra açıklamalar ardı ardına geldi

Ortaya çıkan tüm bu zamlar sosyal medya platformlarında tartışma konusu olmuştu. Herkes pandemi döneminde bu zamların olumsuz etki yaratacağını düşünüyordu. Enerji Bakanı Fatih dönmez ise yaptığı açıklamalarda zam periyotlarının bir düzene sahip olduğunu söyledi.

yapılan zamlardan sonra

Bakanlık için burada iki önemli periyot ortaya çıkıyor. Ya 3 ayda bir ya da aylık zamlar yapılacak. 3 aylık periyotları kapsayan zam seçildiği için aniden yüksek miktarda fiyat artışı ortaya çıktı. Teknoloji sektörünün bel kemiği olan elektrik, böylece önemli bir gider kalemi oldu.

Güneş enerjisiyle çalışan kulaklık üretiliyor: En çevre dostu cihaz olabilir

Yapılan doğalgaz keşifleri haberleri vatandaşta beklenti yaratmıştı. Birçok kişi doğalgaz ve elektriğin bu keşifler nedeniyle düşeceğini tahmin ediyordu. Ne yazık ki beklendiği gibi olmadı. Bakanlık maliyetleri korumak zorunda olduğunu söylerken vatandaş indirim talep ediyor. Peki sizce elektrik ve doğalgaz zamları yapılmalı mıydı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.