Rivian milyarlarca dolar fon topladı

rivian milyarlarca dolar

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın en büyük rakibi, yatırımcıların yoğun ilgisiyle dev fonlar bulmaya başladı. Elon Musk’ın borsada yakaladığı hızlı yükselişle beraber piyasayı ona bırakmak istemeyen yatırımcılar da milyar dolarlarıyla cepheye girmeye başladı.

Elektrikli otomobil pazarı yakında çok karışabilir. Tesla’nın borsadaki dimdik yükselişiyle tüm diğer otomobil üreticilerini geride bırakması, elektrikli otomobil üreticilerine yaradı. Tesla’nın rakibi Rivian milyarlarca dolar sermaye topladı ve yeni modelini üretmek için artık hazır.

Rivian milyarlarca dolar fon ile yeniden doğacak

Elektrikli pickup RT1 Pickup ve R1S SUV modeli için kullanılacak 2.5 milyar doları sağlayan yatırımcı ise yabancı değil. En önemli yatırımcılardan biri  Soros Fund Management LLC. Ayrıca Coatue, Fidelity Management and Research Company ve Baron Capital Group da yatırımcılar arasında yer alıyor.

Rivian’ın mevcut hissedarları arasında Amazon da yer alıyor. 2.5 milyar dolar karşılığında şirkete yeni yönetim kurulu üyeleri de katılmış oldu. Artık kararlar alınırken onların oyları da hesaplanacak.

Rivian, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Amazon’dan 700 milyon dolar sermaye almasıyla dikkatleri çekmişti. Bu dev yatırım, elektrikli araç pazarında büyük rekabetin başlayacağının da işareti olmuştu. Ardından geçen 1 yılda, Elon Musk’ın Tesla’sı büyük satış başarılarına imza atarken borsadaki hisseleri de katlanarak büyüdü. Tesla’nın piyasa değeri, diğer tüm otomobil şirketlerini geçti. Elon Musk ise uzaya gönderdiği üstü açık spor arabasını koskoca gezgene isabet ettirememiş olduğu için alay konusu olsa da, dünyanın en büyük otomobil üreticisi oldu.

Covid-19 erkek düşmanı çıktı! Erkekler neden ölüyor?

Amazon’un ortak olmasıyla Rivian’ın kaderi de değişmiş oldu. Kendi kargo şirketi için 100 bin adet Rivian Pickup modeli sipariş veren Amazon sayesinde, Rivian piyasanın en önemli üreticilerinden birine dönüştü. Elbette, Amazon’un patronu Jeff Bezos da bu sayede, pek çok konuda 180 derece zıt görüşlere sahip olduğu ve ciddi rekabet yaşadığı Elon Musk’ın Tesla’sını zengin etmeden Amazon’un elektrikli araç ihtiyacını karşılamış oldu.

rivian milyar dolar

2.5 milyar dolarlık fon, Tesla’nın şu andaki üretim kapasitesi ve pazar payı açısından, büyük bir rakam değil. Rivian’ın arkasına Amazon’dan sonra Soros’un da desteğini almış olması, Musk’ın uykularını kaçırmaya yeterli olabilir. Sana elektrikli otomobil pazarındaki tatlı kaymağı savaşmadan yedirtmeyecekler Musk, bunu sen de biliyorsun. Tesla’nın rakipsiz yükseldiği dönemler geride kalıyor olabilir.