Tesla yeni başarısı için çok heyecanlı

George Soros Tesla

Elektrikli otomobil dünyasının en büyük ismi konumunda olan Tesla, yeni bir başarı hikayesi daha paylaşmanın haklı gururunu yaşadı.

Tesla yeni başarısı için çok heyecanlı. Tesla için hala elektrikli otomobil dünyasının en büyüğü diyebiliriz. Ancak Amerikalı otomotiv devine bu unvanı yakıştırırken, onun artık eskisi gibi en çok elektrikli araç satan marka olmadığını da borsa değeri en fazla olan şirketler listesinde açık ara önde bulunmadığını da hatırlatmak gerekir. Tesla’nın büyüklüğü tüm bu unvanlara bir ara sahip olmasının yanında, elektrikli otomobil sektörünü adeta sıfırdan var eden ve gelişimine de öncülük yapan bir isim olmasında yatıyor.

Tesla Model 3'ü yeniden tasarlıyor

Peki Amerikalı otomotiv devinde şu sıralar işler nasıl gidiyor? Aslında Tesla’yı son zamanlarda en çok yoran şey, üretim konusunda yaşadığı sıkıntılardı. Özellikle “4680 pil hücresi” ismi verilen ve Tesla marka araçların bataryasını oluşturan birimlerin üretilmesi, Tesla’yı oldukça zorluyordu.

Tesla, 30.000 Model X arabasını geri çağırıyor

Tesla yeni başarısı için çok heyecanlı

Ancak gerek teknolojinin her geçen gün gelişiyor olması, gerekse de ara madde ve hammadde tedariğinde yaşanan sorunlar günden güne çözülmesi bu sorunun da yavaş yavaş ortadan kalkmasını sağladı.

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Tesla, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 4680 pil hücresi için kritik bir seviyenin aşıldığını ve son 7 gün içerisinde tam 868 bin 4680 pil hücresinin üretildiğini duyurdu. Bunun anlamı Tesla, son 7 gün içerisinde geliştirdiği 868 bin yeni pil hücresi sayesinde 1.000’den fazla Tesla üretebilecek. Bu da markanın en önemli problemlerinden birini çözdüğünü gösteriyor.

Milyar dolarlar götüren FTX patronu, sakız parasına serbest kaldı