Tesla inceleme altına alındı: Çok fazla kaza haberi geliyor

Tesla inceleme altına

Tesla inceleme altına alındı. Bunun en büyük nedeni ise son zamanlarda şirket ile ilgili çok fazla kaza haberinin ön plana çıkmasıydı.

Tesla inceleme altına alınarak yatırımcısını üzdü. Elektrikli otomobiller denilince genellikle akıllara ilk olarak Tesla geliyor. Önümüzdeki yıllarda şirketin çok daha değerli bir konuma ulaşması bekleniyor. Ancak her zaman için olumlu haberlerle karşılaşmıyoruz. Ortaya çıkan bazı yeni detaylara göre Tesla şu sıralar yetkililerle uğraşıyor.

Tesla inceleme altına

ABD’li otomotiv devi elektrikli ve otonom sistemler denilince ilk akla gelen şirketlerden bir tanesi. Genellikle bu markayı başarıları ile tanıyoruz. Ancak bazen beklenmeyen başarısızlıklar ortaya çıkabiliyor. Özellikle son dönemlerde büyük bir hukuk mücadelesi veriyorlar.

Tesla inceleme altına alındı

Elektrikli otomotiv devi tarafından yapılan açıklamalara göre ulusal karayolu trafik güvenliği idaresi soruşturma başlatıyor. Bu soruşturma ile birlikte şirketin teknik hatalara sahip olup olmadığı araştırılacak. Eğer teknik hatalar tespit edilirse şirkete belirli miktarlarda fatura kesilecek.

Tesla inceleme altına

Elektrikli otomotiv dünyasının en önemli güçleri içerisinde yer alan bu ünlü marka beklenmeyen teknik hatalar ile karşılaşıyor. Ulusal karayolu trafik güvenliği idaresi ise bu hataların son dönemlerde çok fazla arttığını iddia ediyor. ABD ulaştırma bakanı Pete Buttigieg rehberliğinde konuyla ilgili yeni bir soruşturma başlatıldı.

Birçok Tesla aracı inceleme altında

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre bu markaya ait olan 4 modelden 830 bin araç inceleme altına alındı. Bir hayli yüksek olan bu rakam Tesla için büyük bir problem yaratabilir. Soruşturmanın ne kadar süreceği ise tam olarak bilinmiyor.

Tesla insansı robotlarını yakında piyasaya sürebilir

Soruşturmanın ana kapsamı ise otomatik pilot ve ilgili test sistemleri ile alakalı olacak. Bu sistemlerin insan kontrolüne ne kadar duyarlı olduğu test edilecek.