Oda şeklinde otomobil üretimi yapılacak: Tesla ilginç bir patent aldı

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Tesla tarafından alınan bir patent ile birlikte oda şeklinde otomobil üretimi yapılacağı ifade edildi. Peki gerçekten de böyle bir araç yapmak mümkün mü? İşte merak edilen detaylar.

Önceden pek hayal edilemeyen oda şeklinde otomobil üretimi bugünlerde mümkün görünüyor. Elektrikli otomotiv sektöründe önemli bir konuma sahip olan Tesla firması yeni bir patent aldı. Bu patente bakılırsa araçlar bundan sonra adeta oturma odası gibi kullanılabilecek.

Her ne kadar bu patent son derece açık görünse bile yine de kafalarda bazı soru işaretleri yarattı. Detaylara bakıldığında ön koltukların arkaya doğru döndürüldüğü ve aracın oturma odasına dönüştürüldüğü anlaşılıyor. Ön koltuklar istenildiğinde tekrar eski haline getiriliyor. Böylece aracı sürmeye devam etmek mümkün oluyor.

Tesla otonom araç mı üretecek?

Elon Musk neredeyse her seferinde otonom araçlar ile ilgili açıklamalar yapıyor. Buna göre Tesla firması kısa bir süre içerisinde otonom araç üretimine başlayacak. Hatta geç bile kaldıkları söylenebilir. Yeni patente bakıldığında da ilk etapta otonom araçlar için tasarlandığı düşünülüyor.

oda şeklinde otomobil

Tesla tarafından sürekli olarak vurgulanan otonom otomobiller yeni patent ile birlikte gerçek hale gelebilir. Ancak burada yer alan sistemin otonom araçlar için olmadığı görülüyor. Daha doğrusu tam otonom araçlar için üretilmedi. Bunun yerine daha çok aracın park halinde olduğu zamanlar için böyle bir tasarım yapıldığı görülüyor.

Apple Car vs Tesla: Bu büyük savaşta hangisi öne geçecek?

Tesla tarafından yüzde 100 otonom araç üretmek son derece zor. En azından bunun ciddi bir zaman alacağı tahmin ediliyor. Şimdilik oda şeklindeki böyle araçlar park halindeyken kullanılacak. Peki siz bu yeni oda şeklindeki otomobiller hakkında ne düşünüyorsunuz?