Tecno Watch 1 akıllı saat: Ekonomik fiyatlı bir çözüm

Akıllı saatler hastalıkları iyileştirebilir!

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı bir yaşantıya, akıllı bir saatle adım atmak ister misiniz? Cevabınız evet ise ve fazla da para ödemek istemiyorsanız, öyleyse Tecno Watch 1 akıllı saat tam da aradığınız çözüm olabilir.

Tecno Watch 1 akıllı saat, tasarım detayları itibarıyla akıllara Apple’ın akıllı saat ailesini getirecektir. Bu aslında pek çok kullanıcı için üzücü değil, sevindirici bir detay. Zira beğenilen bir tasarımı daha uygun fiyata elde edebiliyorsunuz. Alüminyum alaşımlı malzeme kullanılarak hazırlanmış sağlam bir çerçevesi var.

10,3mm kalınlıktaki ürün, yalnızca 34 gram ağırlıkta. Bu da aslında onun hafif ve bilekte hem tutuş hem de kullanım tarafında kolaylıklar sunabilen bir ürün olduğunu gösteriyor.
Gerek yanlardan yumuşatılmış çerçevelere sahip büyük ekranı, gerek sağ yan tarafta konumlandırılan fiziksel tuşu, gerekse de yumuşak silikon kayışları, hareket halindeyken dahi iyi bir kullanıcı deneyimini sunma amacında.

Saat, siyah ve altın rengi olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Siyah renk, daha standart ve pek çok farklı giyim tarzına uygun, tamamlayıcı nitelikte bir seçenek. Altın rengi ise, aslında daha farklı bir etki bırakmak isteyenlerin tercih edebileceği bir detay.

Ürünün güzel bir tasarımı ve sunduğu iki farklı renk seçeneği var. Peki suya karşı dayanıklı mı diye soruyorsanız, evet, dayanıklı. Tecno Watch 1, IP65 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip. Yani duşta, yağmur altında, hatta havuzda yüzerken dahi onu bileğinizde güvenle taşıyabilirsiniz.

Tecno Watch 1 akıllı saat: Ekonomik fiyatlı bir çözüm

Tecno Watch 1, Bluetooth bağlantısı aracılığıyla kısa sürede eşleşme sağlayabiliyor

Ürünü Android telefonlarla denediğimizi belirtelim. Kısa sürede bağlantı kuruluyor. Öte yandan, hem saati daha kapsamlı kullanabilmek hem de kişisel verilerinizi her gün takip edip karşılaştırma yapabilmek için Tecno Watch uygulamasını telefonunuza kurmanızı öneriyoruz. Bu uygulamaya Google Play Store üzerinden ücretsiz erişebilirsiniz.

Burada can sıkıcı bir not belirtmemiz gerekirse, kullanım esnasında zaman zaman Bluetooth bağlantısında kopmalar yaşanabiliyor. Muhtemelen yakında gerçekleştirilecek bir yazılım güncellemesiyle bu sorun ortadan kaldırılacaktır.

Saat, 1.3 inç IPS ekrana sahip

Saatimizin ekranı, 240×240 çözünürlük sunuyor ve hem iç hem de dış mekân kullanımlarında iyi bir görüntüleme kalitesi var. Dokunuşlarınızla gezintiler gerçekleştirebileceğiniz arayüz, renkli ve kullanımı kolay. Ayrıca saat uygulaması üzerinden arayüz tarafında özelleştirmeler yapabileceğinizi de hatırlatalım.

Bu ekran üzerinden gündelik kalori miktarınızı, attığınız toplam adım sayısını ve dahasını görebilirsiniz. İsterseniz favori fotoğrafınızı saat kadranı olarak da ayarlayabilirsiniz.
Unutmadan, saatte hesap makinesi ve telefonunuzun fotoğraf makinesini uzaktan kontrol edebilmenize yardımcı olacak bir kısayol çekim özelliği de mevcut.

Bitmedi, telefonla bağlantılıyken müzik kütüphanenizi de saat ekranı üzerinden yönetebilirsiniz.

Yalnızca kalp ritminizi değil, aynı zamanda vücut ısınızı da takip edebilen bir akıllı saat

Tecno Watch 1 aracılığıyla vücut sıcaklığınızı öğrenebilirsiniz. Üründe yer alan sensörler ve yapay zekâ desteği sayesinde gerçek zamanlı ölçümler yapabiliyorsunuz. Eğer vücut sıcaklığınız 37,5 derecenin üzerine çıkarsa, bu durumda saat tarafından acil olarak uyarılıyorsunuz. Haliyle böyle bir durumda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önemli.
Tabii bu saatin tıbbi bir ürün olmadığını da hatırlatalım.

Spor severler haliyle unutulmuyor

Watch 1’in bünyesinde pek çok farklı spor modu bulunuyor. Aslına bakarsanız orta seviye akıllı saatlere kıyasla çok da iddialı değil, ama yine de çok tercih edilen bazı modların olması sevindirici.

Örneğin, bu saatte yürüyüş, koşu, badminton ve ip atlama gibi modlar mevcut. Saat, yaptığınız egzersizler sürecinde kalp atış hızınızı ve yaktığınız kaloriyi hesaplayarak kayıtlar tutuyor ve bunları daha sonra telefon uygulaması üzerinden detaylıca inceleyebiliyorsunuz.
Tabii konu sağlıklı yaşam olunca, bazı konularda “hatırlatma” faktörü de çok önemlidir.

Diyelim ki iş yerinizde çalışıyorsunuz ve uzun süredir sabit oturuyorsunuz. Bu tip durumlarda hareket etmeyi, hatta suç içmeyi dahi unutabiliyoruz. İşte bu gibi basit, ama önemli detayları hatırlatma görevini de Tecno Watch 1 üstleniyor.

Peki uygulamalardan bildirimleri görebilir miyiz, gelen telefon aramalarını takip edebilir miyiz derseniz, buna da cevap verelim. Pek çok uygulamadan bildirimleri alabiliyorsunuz ve telefon çaldığında da eğer saatiniz bağlantılıysa haberdar ediliyorsunuz. Saat üzerinden sesli görüşme özelliği ise mevcut değil.

Tecno Watch 1 akıllı saat: Ekonomik fiyatlı bir çözüm
Tecno Watch 1

Peki ya uyku takibi var mı?

Evet, bu özelliğe de yer verilmiş, ama bazı kısıtlamalar söz konusu. Örneğin orta ve üst seviye saatlerde, genellikle 24 saatlik uyku takibi gerçekleştirilebiliyor. Techo Watch 1 gibi daha ekonomik fiyatlı bir ürün ise, bu özelliği saat 22:00 ile 08:00 arasında sunuyor. Böylece gece kaç saat uyudunuz, bu yeterli bir uyku mu, bu tip konularda da bilgilendiriliyorsunuz.

Techo Watch 1, 200mAh pil değerine sahip ve beraberinde gelen manyetik şarj yatağıyla kolaylıkla şarj edilebiliyor. Gündelik kullanımı göz önüne alacak olursak, tek şarj ile 9 güne varan kullanım mümkün. Tabii burada ekran parlaklık düzeyinin yarı yarı azaltılmasından spor modlarının minimum düzeyde kullanımına kadar pek çok detay önemli. Muhtemelen kendi kullanım profiliniz doğrultusunda ortaya daha farklı pil süresi senaryoları çıkacaktır.

Tecno Watch 1 akıllı saati ülkemizde 600 TL fiyat etiketiyle bulabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei FreeBuds 5i: Herkes için yüksek ses kalitesi!