Sony GamePass üzerinden Microsoft’a gönderme yaptı

PS5 güncellemesi TikTok benzeri bir düzenleyici getiriyor!

Oyun dünyasının en önemli iki ismi olan PlayStation ile Xbox arasındaki rekabet kızışmaya devam ediyor.

Sony GamePass üzerinden Microsoft’a gönderme yaptı. Sony ve Microsoft yıllardır oyun sektörünün en ezeli iki isminin temsilcisi oldular. Bir taraftan konsol denilince akla gelen ilk isim PlayStation varken, diğer tarafta ise özellikle Game Pass servisi ile ciddi bir yükseliş yakalayan Xbox var. Ancak Sony konsolunun en yetkili ismi, PlayStation CEO’su Jim Ryan, bu konuya ilişkin oldukça ilginç bir açıklama yaptı.

Xbox, bu hafta sonu kesinti problemi yaşadı

Ryan, Xbox’ın meşhur oyun servisi olan Game Pass’in abone sayılarında düşüş yaşandığını ve bu servise son iki sene içerisinde kaydolan toplam kullanıcı sayısından daha fazla PlayStation 5’in satıldığını dile getirdi.

ünyanın en pahalı konsolu

Sony GamePass üzerinden Microsoft’a gönderme yaptı

Ryan’ın bu sözleri, Sony’nin Game Pass’ten korkmadığı şeklinde yorumlanırken, şirketin Microsoft’un Activision alımına karşı gösterdiği inanılmaz direnç aslında işlerin pek de öyle olmadığını gösteriyor.

PS5 ve Xbox Series X

Yıl içerisinde Bethesda’yı bünyesine katan daha sonra rotasını Activision Blizzard’a çeviren Microsoft, tam 69 milyar dolar karşılığında bu şirketi de satın aldığını açıklamış ancak bu açıklamanın hemen ardından başta Sony olmak üzere birçok şirketten gelen tepkilerin ardından düzenleyici kurumlar devreye girerek anlaşmanın dondurulduğunu duyurmuştu. Bu gelişmeler üzerine birçok defa Sony’nin kapısını çalan Microsoft, Activision Blizzard’ın en önemli oyun serisi Call of Duty’nin en az 10 yıl daha PlayStation’a çıkacağını garanti etmesine rağmen, Sony şikayetini geri çekmemiş ve en büyük rakibinin bu hamlesini etkisiz kılma çalışmalarını sürdürmüştü.

Motorola Moto G13 tasarımı ilk defa sızdırıldı