Tesla tam otonom sürüş konusunda açıklama yaptı: İptal kararı geldi

Tesla tam otonom sürüş

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketleri içerisinde yer alan Tesla tam otonom sürüş hakkında bazı açıklamalara yer verdi. Hadi gelin hem bu açıklamalara hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Tesla tam otonom sürüş ile ilgili birçok ayrıntı ortaya çıkmaya başladı. Neredeyse sürekli güncelleme alan bu sürüş yöntemi yeni özellikler kullanıyor. Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre sistem yapısı konusunda bazı endişeler var. Bu endişeler ulusal ulaşım güvenliği kurulu tarafından da dile getirildi.

Geçtiğimiz günlerde ulusal ulaştırma güvenliği kurulu başkanı Jennifer Homendy tarafından Tesla araçlarında güvenlik eksikliği olduğu ifade edilmişti. Bu tür güvenlik eksiklikleri nedeniyle tam otonom sürüş desteklenmiyor. Özellikle şehir içinde yapılabilecek herhangi bir sistemsel hata ölümlere neden olabilir.

Tesla tam otonom sürüş herkese sunulmayacak

Full Self-Driving (FSD) 10.2 Beta güncellemesi bazı endişeler nedeniyle ertelendi. Yaşanan bu gecikmeler kullanıcıları fazlasıyla endişelendirmeye yetiyor. Gelecekte kaza yapma ihtimalleri olan sürücüler bu sisteme kesinlikle dahil edilmiyor. Hatırlayacağınız üzere şirketin sürücülere puan verdiğini söylemiştik.

Tesla tam otonom sürüş

Tesla sürücüleri 0 ile 100 arasında bir skor alarak sürücülük hayatlarına devam ediyor. Mesela herhangi bir Tesla kullanıcısı hata yaparsa puanı kırılıyor. Böylece daha güvenli kişilerin trafikte olması sağlanıyor. İşin aslına bakacak olursak bu yöntem otonom sistem güncellemelerinin kimler tarafından alınacağını belirliyor. Tesla tam otonom sürüş buradan geliyor.

Tesla, merkezini Kaliforniya’dan Teksas’a taşımaya karar verdi

Tesla tarafından yapılan açıklamalara göre bu tür güncellemelerin verildiği sürücülerin 1600 km boyunca çarpışma uyarısı almamış olması gerekiyor. Ayrıca sürücü takip mesafesini koruyup korumadığı bir diğer önemli faktör. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?