Xiaomi “akıllı” kavramının sınırlarını zorluyor!

smart lock

Xiaomi, her ne kadar hala akıllı telefon ile özdeşleşmiş olsa da, yakın bir gelecekte bu durum değişecek gibi görünüyor.

Xiaomi “akıllı” kavramının sınırlarını zorluyor! “Akıllı cihaz” denilince akla ilk gelen şey tabi ki akıllı telefonlar. Bununla birlikte bu algı yakın zamanda değişecek, üstelik bunun öncüsü de Çin’li Xiaomi olacak. Nasıl mı, tabi ki günlük hayatta kullandığımız geleneksel çözümlere “akıl” unsurunu ekleyerek.

Bugüne kadar birçok akıllı cihaz tanıtan Xiaomi, Smart Door Lock X ile çıtayı bir adım daha üste taşımış oldu. Adından da anlaşılacağı üzere bir çeşit akıllı kapı kilidi olan Smart Door Lock X, ev sahibi ve misafirleri tanımak gibi oldukça ekstrem bir özelliğe sahip.

Xiaomi CC11 Pro

Xiaomi “akıllı” kavramının sınırlarını zorluyor!

Ziyaretçilerini kızılötesi kamera, RGB kamera ve çeşitli sensörler yardımıyla tanıma odaklı bir sisteme sahip olan bu akıllı kapı kilidi, bu sayede sadece sisteme kayıtlı bir diğer ifade ile tanıdık kişilere kapıyı açıyor. Tüm bu özelliklerini AMOLED ekran tabanlı bir yüz tanıma fonksiyonu ile destekleyen Lock X, Mi Home ve HomeKit platformlarıyla entegre bir şekilde çalışabiliyor.

Tabi daha çok yeni bir teknoloji olan akıllı kilide ne kadar güvenebiliriz ve hatta güvenemeyiz diyen kullanıcılar, isterlerse bu cihazı yine şifre girilerek, parmak izi okutularak ya da NFC destekli olarak çalıştırabilirler.

Önümüzdeki günlerde resmen tanıtılması beklenen Smart Door Lock X‘in hangi ülkelerde satışa sunulacağı ve satış fiyatının ne olacağı gibi konular ise şimdilik gizemini koruyor.

Facebook, Instagram, Messenger kesintilerine sebep olan problem giderildi