Tesla otonom sürüş yakında kullanılabilecek: Bilinmeyen detaylar!

Tesla

Otomotiv Dünyasının büyük bir merakla takip ettiği Tesla otonom sürüş özelliği, kısa bir süre içerisinde kullanıcılarla buluşacak gibi görünüyor. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar, Tesla otonom sürüş ile alakalı son derece önemli detayları gün yüzüne çıkarmıştı. 2018 yılında Tesla Model 3 teslimatları yapıldığında birkaç hafta içinde bu özelliğin geleceği söylenmişti. Ancak ne yazık ki aradan 2 yıl geçmesine rağmen bununla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Şimdi ise Tesla kullanıcılarının yüzü gülecek.

Otonom sürüş özelliği 2020 sonlarında geliyor

Tesla şirketi 8.000 dolar gibi bir ücret alarak tam sürüş teknolojisi satmıştı. Yani otonom sürüş özelliği olan araçları alan kişiler aynı zamanda otonom sürüş özellikleri için de söz almış oldular. Yaklaşık 2 yıldır şirket onları idare etti. Ancak gelen yoğun talep doğrultusunda karar değiştirildi.

Tesla otonom sürüş

Tesla CEO’su Elon Musk, kendi yaptıkları otonom sürüş özelliğinin genel bir çözüm olduğunu söyledi. Böylece herkes için otonom araç kullanım imkanı ortaya çıktı. Her ne kadar Waymo bu konuda Tesla’dan daha hızlı davransa bile yine de onların çözümü daha özel. Yani sınırlı bir kesime hitap edecek.

Tesla tarafından üretilecek sistem araç kullanan herkesi kapsayacak. Böylece sorunsuz ve geneli kapsayan kullanımın önü açılacak. Bu yeni sistemde sürücü müdahalesine kesinlikle gerek kalmayacak. Sizce kendi kendine giden araçlar birşeyleri değiştirebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.