Honda otonom sürüş konusunda alayına meydan okudu

honda

Honda otonom sürüş ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Kısa bir özetini vermek gerekirse, alayına meydan okudu diyebiliriz.

Otomotiv dünyası bugünlerde Honda otonom sürüş hakkında konuşmaya başladı. Bunun nedeni firmanın önemli bir atılım yapması değil. Şirket öyle bir meydan okuma yaptı ki herkesi çok şaşırttı.

Geçtiğimiz günlerde Japon otomobil üreticisi Toyota ile ilgili bir haber çıkmıştı. Firmanın Tesla konusunda hiç şansının olmadığını söylemesi yine şaşkınlık yaratmıştı. Şimdi ise bir diğer otomotiv devi Honda, güçlü bir meydan okuma ile geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre 2021 yılının sonuna ulaşmadan yeni otonom araçlar tüketicilerle buluşacak.

Honda 2021 yılı için çok umutlu

Şirket tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, hiçbir müdahale olmadan kendi kendisine gidebilen bir araç son derece yakın. Bildiğiniz üzere bu bahsedilen otomatik pilot değil. Araçların sürücüsüz kullanılabilme teknolojisinden bahsediliyor.

Honda otonom sürüş

Otomatik pilotta, sürücülerin sınırlı müdahalesi olması nedeniyle az da olsa güvenli diyebiliyoruz. Ancak otonom sürüş gerçekten de kazaları büyük oranda artırabiliyor. Bazılarına göre otonom sürüş ile birlikte kaza miktarı ciddi oranda azalacak.

Google’ın çatı şirketi alphabet, bu teknoloji konusunda çalışmalarına devam ediyor. Hem Honda hem de Tesla çok güçlü rakiplerle karşı karşıya. Bu firmaların rekabetinde basit ve gelişmiş sistemler kurmak sanıldığı kadar kolay olmayacak. Sizin otonom sürüş ile ilgili favori otomotiv şirketiniz hangisi? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.