Tesla otonom sürüş özelliği daha pahalı oldu

tesla otonom arac

Tesla otonom sürüş özelliği birçok kurumsal şirket için adeta örnek niteliği taşıyor. Elon Musk tarafından geleceğin teknolojisi olarak gösterilen otonom sürüş özelliği, kullanıcılar tarafından daha pahalıya satın alınacak.

Normal şartlarda herhangi bir Tesla aracını satın aldığınızda otopilot modu ile birlikte kullanımına başlanır. Elbette bu otopilot modu sınırlı özelliklere sahip. Eğer bu özellikleri artırıp şerit değiştirme ve tam kendi kendine sürüş gibi seçenekleri de kullanmak istiyorsanız, ek yazılım almanız gerekiyor.

Tesla otonom sürüş özelliği ne kadar olacak?

Tesla şirketi normal şartlarda 16 Ağustos tarihinde otonom sürüş özelliğine zam yapmayı düşünüyordu. Şu anda otonom sürüş özelliğinin fiyatı ise 6000 dolar. 

tesla zam

Gelecek olan zam muhtemelen bin dolar civarında olacak. Aslında Tesla otonom sürüş ile ilgili herhangi bir zam yapmak istemiyordu. Ancak otomobili istediğiniz yere çekebileceğiniz yeni yazılımın gelmesi ile birlikte zam yapılması kararı alındı. Böylece 1 Kasım tarihinden itibaren otonom sürüş özelliği 7000 dolar üzerinden satın alınacak.

Tesla şirketinin otonom araç piyasasında neredeyse doldurulamaz bir yeri olduğu çok açık. Şirketin bu tür zamları çok fazla yapmak istemediği ise son derece belirgin. Yine de yazılımlar şirkete bazı mali yükler getiriyor. Peki sizce test araçlarında otonom sürüş için yapılacak bu yeni zamlar ne tür sonuçlar doğuracak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Zoox otonom taksileri Las Vegas’ta çalışmaya başlıyor