Tesla otonom hizmetlerinin fiyatını artırdı: Evet buna da zam

Elon Musk yeni Tesla hamlesinde bulundu

Tesla otonom hizmetlerinin fiyatını artırma kararı aldı. Özellikle son dönemlerde neredeyse tüm ekipmanlarında fiyat artışı gerçekleşti. Hadi gelin merak edilen tüm ayrıntılara birlikte göz atalım.

Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle Tesla otonom hizmetlerinin fiyatında artışa gitti. Bu artışın en önemli nedeni ise küresel çapta yaşanan sorunlar. Elon Musk bildiğiniz gibi uzun bir süredir otonom sürüş çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar elbette her zaman için başarılı olmuyor. Özellikle bürokrasi bu hizmetin tehlikeli olduğunu düşünüyor.

Yaşanan gelişmeler ile birlikte Tesla markasının gözbebeği olan otonom sürüş özelliği birçok yeni özellik kazanmıştı. Mesela sürücüler uzun bir süre direksiyona dokunmadığında araç uyarı veriyor. Bu durum güvenlik endişelerini arka plana atmaya yönelikti. Şimdi ise Tesla pahalı bir otonom sürüş hizmetine sahip olmadığını kanıtlamak zorunda kalacak.

Tesla otonom hizmetlerinin fiyatı yükseldi

Tesla tarafından geliştirilen Full Self-Driving hizmeti 12 bin dolar oldu. Elon Musk Twitter hesabı üzerinden bunu duyurdu. 2020 yılında 8 bin dolardan 10 bin dolara yükseltilen hizmet 2022 yılında 12 bin dolar oluyor. 17 Ocak 2022 tarihinden itibaren bu fiyat geçerli olacak.

Tesla otonom hizmetlerinin fiyatını

Tesla tarafından sunulan hizmeti alanlar otomatik park etme, otomatik şerit değiştirme ve otoyollarda direksiyon yardımı gibi bazı avantajlardan yararlanacak. Ayrıca otopilot sürücü yardım paketi kullanıcıların araç sürmesine destek verecek. Fakat bu özelliğin tamamen otonom olmadığını belirtelim. Her ne kadar ismi otonom olarak geçse bile yine de kullanıcılar direksiyon koltuğunda oturmak zorunda.

BMW i4 M50 vs Tesla Model 3: Bu yarışa kalp dayanmaz (Video)

Tesla otonom hizmetlerinin giderek daha fazla gelişeceğini görüyoruz. Ancak fiyat bakımından benzer şekilde zamlar devam edebilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.