Tesla otonom sürüş bazı kullanıcıları tedirgin ediyor

otonom surus ozelligi

Birçok kişinin güvendiği Tesla otonom sürüş bazı kullanıcılar için tedirgin edici olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Tesla ile ilgili yapılan anketlerde ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

5.000 Tesla Model 3 kullanıcısı otopilot modu ile ilgili yapılan bir ankete katıldı. Anket sonuçları değerlendirildiğinde, kullanıcıların %90 gibi bir bölümü otopilot modundan memnun olduklarını ifade etti. Bazı kullanıcılar ise bu teknolojiyi son derece tehlikeli buluyor.

Tesla otonom sürüş bazı kullanıcılar için risk

Anketle ilgili detaylara inmek gerekirse 5 üzerinden 4,43 oranında otonom sürüş özelliğine güvenildiği ifade edildi. Sistemin güvenliği ile ilgili yapılan anketlerde ise kullanıcıların %61 oranında son derece memnun edici olduğu ifade ediliyor.

Tesla otomatik surus ozelligi

Sonuçlarla ilgili ortaya çıkan bir diğer ilginç tablo ise bu özelliği beğenmeyen kişiler hakkında oldu. Ankete katılan kişiler içerisinden sadece %1 gibi bir bölüm bu özelliği hiç beğenmediğini veya az beğendiğini ifade etti. Tesla hakkında böyle bir sonucun ortaya çıkmasının en önemli nedeni hiç şüphesiz otopilot modunun eksiklikleri.

Bazı kullanıcılar otonom sürüş modunda yeterli odaklanma problemi yaşadıklarını ifade ediyor. Kontrol bir makinedeyken aracı sürmek kullanıcılara zor geliyor. Sizce otom sürüşlerde ortaya çıkan problemler nasıl giderilebilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Tesla hisseleri Elon Musk’a 2 milyar dolar kazandırdı