Zoox otonom taksileri Las Vegas’ta çalışmaya başlıyor

zoox otonom

Otonom sürüş teknolojileri geliştiren Zoox, otonom araç filosunu Las Vegas’ta teste açtı. Beş yaşındaki şirket böylece ikinci bir şehirde daha otonom araç testlerine başlamış oluyor.

Nevada Motorlu Taşıtlar Departmanı’ndan aldığı izinle şehirde teste başlayan Zoox’un amacı çok yoğun bir turist kapasitesi olan şehirde otonom taksi servisini hayata geçirmek.

Öte yandan Las Vegas, otonom taşıtlar için zorlayıcı bir test platformu olarak görülüyor. Yüksek ısı araçların bilgisayar donanımlarını çok zorluyor. Kalabalık şehir halkı ve yoğun trafik, yapay zekanın aşırı çalışmasına neden oluyor.

Taksi şoförlüğünde son için geriye sayım

Uluslararası fuarların da yoğun olduğu şehirde daha önce de  Lyft and Aptiv otonom taksi servisine başlamıştı. İki firma 2019 içinde 50 binden fazla yolcu taşıdıklarını açıkladılar.

Zoox ise 2020 yılında otonom taksi servisini hayata geçirmeyi planlıyor. Ancak Zoox’un başında bir de sanayi casusluğu davası bulunuyor. Elon Musk, şirketi Teslanın otonom sürüş sırlarını çalmakla suçlayarak dava açtı. Bu davanın sonucunda şirketin ağır para cezası alma riski de bulunuyor.

Spotify ve Apple arasındaki rekabet kızışıyor

zoox otonom