Tesla otonom sürüş özelliğini satmaya başladı

Otonom sürüş büyük

Elon Musk’ın elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD’de sürücüsüz otomobil teknolojilerinin yasal olarak devreye gireceğinin işaretini veriyor olabilir mi?

Tesla otonom sürüş özelliği aslında uzun yıllardır Tesla sahiplerinin kullandığı bir teknolojiydi.

Ancak Musk’ın şirketi yasal kısıtlamalar nedeniyle bu özelliği “sürüş asistanı” olarak tanıtıp satmak zorunda kalıyordu.

Tesla otonom araç resmen satışına başlıyor

Hatta hükumet yetkilileri Tesla’ya, bu özelliğe güvenip direksiyonu bırakmanın sakıncalı olduğuna dair uyarılar yayınlaması için baskı yapıyordu.

Ancak Tesla şimdi satış sözleşmelerinde “otonom sürüş” özelliğini resmen duyurmaya başladı. Üstelik bir seçenek olarak sunulan bu özelliğin satış fiyatı da 7 bin dolar olarak belirlendi.

Diğer bir deyişle, Musk yakın tarihte teslim edeceği Tesla otomobilleri için artık otonom sürüşü resmen satmaya başladı. Bu da ABD devletinin otonom sürüşü yasallaştırmak üzere olduğunu düşündürüyor.

tesla otonom

Otomobil üreticileri ile görüşen hükumetin, yasayı çıkarmadan önce gerekli hazırlıkları üreticilerle planladığı tahmin ediliyor. Diğer bir deyişle, Corona günleri bitmeden, ABD meclisinden otonom sürüşü yasallaştıran bir kararın çıkması artık kesin görünüyor.

Doktorlar ekipman yetersizliği nedeniyle soyundu!

Tesla’nın bu hamlesinin ardından, otonom sürüş konusunda piyasayı kaybetmek istemeyen diğer otomobil üreticilerinin de hızlı şekilde otonom araç satışına başlaması bekleniyor. Öyle görünüyor ki, araba sürme alışkanlıklarımızın değişmesine çok az kaldı.

Ayrıca Google’ın otonom sürüş teknolojileri geliştiren alt şirketi Waymo da farklı üreticilerle işbirliği için kendi teknolojisini pazarlıyor. Hatta Waymo teknolojisinin Tesla’dan çok daha ileri olduğu biliniyor. Dolayısıyla yarışın çok çetin şekilde başlaması bekleniyor