Tesla otonom sürüş özelliğindeki fiyat zammını resmileştirdi

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Bir süre önce Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılacağı duyurulan Full-Self Driving Beta fiyat zammı, bugün itibariyle şirketin internet sitesi üzerinden resmen duyuruldu.

Tesla otonom sürüş özelliğindeki fiyat zammını resmileştirdi. Dünya bir süredir enflasyon ile mücadele etmek için uğraşırken, üst üste gelen zamlar bu konuda şu ana kadar çok da başarılı olunamadığını gösteriyor. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan ve Tesla marka araçların otonom sürüş kabiliyetini kazanmasını sağlayan Full-Self Driving Beta yazılımı fiyat zammı açıklaması da, yaşanan durumu net bir şekilde gözler önüne sermişti.

George Soros Tesla

Öyle ki şirket tarafından ayrı bir yazılım olarak satılan bu özellik, ilk çıktığında yalnızca 6.000 dolar seviyesindeyken, bugün gelen son zam öncesi fiyat zaten 12.000 dolara kadar tırmanmıştı.

Tesla fabrikaları, COVID yüzünden bir süre daha kapalı kalacak

Tesla otonom sürüş özelliğindeki fiyat zammını resmileştirdi

Ancak bugün gelen resmi zamla birlikte özelliğin fiyatının 3.000 dolar artması, Tesla’nın bu yazılım için tam %25 oranında zam yapması manasına geliyor ki bu tutar Elon Musk’a göre hala oldukça makul.

Tesla, 130.000 aracını geri alıyor!

Öte yandan, Full-Self Driving özelliğinin hala Beta sürümünde olması ve bu durumun 7 senedir devam etmesi kafalarda soru işareti bırakıyor. Tesla’nın neden uzun bir süredir bu özelliğin nihai sürümünü servis etmediği tartışılırken, fiyatı 6.000 dolar olan ve şehir içi otonom sürüş, tabela tanıma ve öğrenme özelliklerinin haricinde diğer bütün özellikleri bünyesinde bulunduran Enhanced Autopilot yazılımının daha mantıklı bir yatırım olacağını düşünenlerin sayısı da günden güne artıyor. Üstelik Enhanced Autopilot’un tamamlanmış bir yazılım olması da, FSD’ye karşı bu sistemin tercih edenlerin en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

Yandex saldırısını kim yaptı? İşte yanıtı!