Tesla duruşunu tamamen değiştirebilir

Tesla, işçi grevi yüzünden teslimatları engelleyen İsveç'e dava açtı

Tesla, reklamdan kaçınmasıyla bilinir ve bu zamana kadar duruşunu değiştirmedi, ancak durum şimdi değişebilir. İşte tüm detaylar.

2000’lerin başında piyasaya sürüldüğünden beri geleneksel reklamcılık yapmayan Tesla, bunun yerine araçlarını tanıtmak için ağızdan ağza yöntemi seçti. Artık otomobil üreticisi için işler değişebilir. Şirketin son hissedarlar toplantısında Tesla başkanı Elon Musk, izleyicilerin reklamcılıkla ilgili bir sorusuna şu yanıtı verdi: “Biraz reklam deneyeceğiz ve nasıl gideceğini göreceğiz.” Görünüşe göre yönetici, parasının çoğunu reklamlardan kazanan Twitter’ı satın aldıktan sonra reklamcılık konusundaki fikrini değiştirdi. “Twitter’ın reklama büyük ölçüde bağımlı olması gerçekten ironik, ancak şimdi biz de reklama bağımlıyız. Bu nedenle, sanırım Tesla için de reklamcılığı denemeliyiz” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler Musk’ın önceki duruşundan tamamen tersine döndüğünü gösteriyor. Birkaç yıl önce reklamdan nefret ettiğini söyleyen Musk fikrini değiştirmiş gibi.

Tesla yeni planlarını duyurdu

Musk, hissedarlar toplantısında verdiği yanıtta Tesla araçlarının çoğu kişinin bilmediği işlevsellik ve özelliklere sahip olduğunu söyledi. CNBC ile yaptığı bir takip röportajında, reklamların “bilgilendirici ve eğlenceli” olabileceğini ve böylece tipik reklamlardan daha ilginç olduklarını söyledi. Musk ayrıca hissedarlar toplantısında iki yeni EV’den söz etti ve araçların tasarım ve üretim tekniklerinin “sektörde mevcut olan her şeyden çok daha üstün olduğunu” söyledi. Şirket ne tür reklamlara başlayacak göreceğiz.

Samsung, askeri kullanıma hazır Galaxy S23 ve XCover 6 Pro Tactical Edition’ı piyasaya sürdü