Poco F5 Pro incelemesi: Daha düşük fiyata amiral gemisi isteyenler için

ger ger

#İŞBİRLİĞİ

Donanım Günlüğü’ndesiniz ve bu incelememizde, Poco F5 Pro ile karşınızdayız. Poco, pek çoğunuzun bildiği gibi üst seviye özellikleri rakiplerine kıyasla daha uygun fiyat etiketleriyle sunmayı amaçlayan bir marka. Bu bağlamda Poco F5 Pro da iddialı güncel modellerden bir tanesi. Hem de 5G’li.

Bu ürünü ön plana çıkaran ve daha yüksek fiyat etiketlerine sahip amiral gemisi modellerini kıskandıran pek çok özelliği var. Ama özellikle 2 detaya başta dikkat çekmekte yarar var. Bunlar, çipset ve ekran teknolojileri…

Poco F5 Pro, Qualcomm’un 4nm üretim süreciyle hazırlanan SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 çipsetiyle geliyor. Evet, amiral gemisi modellerde gördüğümüz bir detay. Bünyesinde 3GHz çalışma hızına erişebilen işlemci çekirdeği dahi mevcut.

Ekran teknolojilerine göz attığımızda, 6.67 inç değerde Amoled ekranla karşılaşıyoruz.

Bu ekran, 3200 x 1440 çözünürlük ve 120Hz tazeleme değeri sunabiliyor. Böylece akıcı görsellik mümkün oluyor. HDR10+ teknolojisi ve Dolby Vision görüntüleme teknolojisine de sahip. Bu sayede, izlediğiniz dizi ve filmlerde daha doygun, canlı renklerle karşılaşabiliyorsunuz. Parlaklık tarafında zirve değeri olarak 1400 nit var. Yani hem iç hem de dış mekân kullanımlarında, yumuşak dokunuşlarla hızlıca hareket edebilir ve net görüntüler elde edebilirsiniz.

Bitmedi. Ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör, sorunsuz çalışıyor. Corning’in Gorilla Glass 5 koruma teknolojisi sayesinde de çizilmelere ve hafif darbelere karşı önlemler alınabiliyor.

Dolayısıyla bu telefon, güçlü oyunları ve popüler uygulamaları sorunsuz, akıcı detaylarla çalıştırmak ve gelişmiş izleme deneyimleri gerçekleştirmek isteyenler için güzel seçeneklerden bir tanesi diyebiliriz.

Oyun demişken, hemen bir de örnek verelim isterseniz. 12GB RAM (Sanal RAM artırma da var ve 256GB UFS 3.1 gibi güncel detaylar sunabilen üründe, Call of Duty gibi popüler bir online FPS oyununu, en yüksek grafik ayarlarında, hiçbir donma olmadan akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz. Aşırı ısınma faktörü de yok.

Tekrar hatırlatmakta yarar var. Call of Duty ve PUBG gibi oyunları, orta seviye telefonlarda ve giriş seviyesi telefonlarda da çalıştırıp oynayabilirsiniz. Ama tabii ciddi farklılıklar oluyor. En düşük grafik detaylarında, zaman zaman kasmalar ve aşırı ısınma faktörleri gibi can sıkıcı detaylarlar karşılaşıyorsunuz. Poco F5 Pro’da bunlar yok.
Öte yandan, cihazdaki stereo hoparlör sistemi, güçlü işitsel detaylara erişebilmeniz için iddialı.

Android 13 işletim sistemine sahip olan telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Zaten tasarımı da şık ve avuçta rahatlıkla tutuş hissi sunuyor. Yine de, ürünün 204 gram ağırlıkta ve 8.6mm kalınlıkta olduğunu söylemeliyiz. Dolayısıyla çoğu kez iki elle kullanım daha ideal olacaktır. Özellikle toplu taşıma araçlarında ve dış mekân deneyimlerinde.

Poco F5 Pro incelemesi: Daha düşük fiyata amiral gemisi isteyenler için

POCO F5 Pro, heyecan verici yeni özellikleri deneyimlemek isteyenler için de ideal.

Öyle ki bu telefonun arka kamerası, 8K çözünürlüklü 24FPS değerde videolar çekebilmenize imkân sunuyor. Tabii yapay zekânın da desteğiyle. Video başına 6 dakikalık çekim sınırı var ve çok da akıcı görüntüler elde edilmiyor. Aşırı ısınma ve bunun sonucunda cihaz performansınızın düşmesini istemezsiniz, değil mi? Yine de, günümüzde 8K içeriklerin az olduğunu ve destekli cihaz yelpazesinin de geniş olmadığını hatırlatmakta yarar var. Dolayısıyla genel kullanıcı kitlesi için an itibarıyla çok da gerekli bir detay değil.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, hâlâ 1080p 60FPS değerde akıcı videoların sosyal medya paylaşımları için daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum ve bu tarafta da cihazın iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Tabii 4K 60FPS video çekim özelliği de var.

Poco F5 Pro’nun kamera değerlerinden de bahsedelim.

Arka tarafta üçlü kamera sistemi var ve bu sistem, 64+8+2MP kameralardan oluşuyor. Ana kameramızda OIS, yani optik görüntü sabitleme teknolojisi de kullanılıyor.

Kameralar, geniş çekim, makro çekim ve portre gibi detaylar sunuyor. Hem gün ışığında hem de düşük ışıklı ortamlarda, video ve fotoğraf çekim tarafında tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz. Tabii özellikle gün ışığı fotoğraf çekim performansından memnun kaldığımızı söylemeliyiz.

Ön taraftaki 16MP selfie kameramız da hem bokehli selfie’ler hem de görüntülü görüşmeler için yeterli performansa sahip. Ön kamera, 1080p 60FPS değerde akıcı videolar da çekebiliyor ve bu gerçekten beğenimizi kazandı.

Yine de, kamera tarafında, özellikle iç mekân çekimlerinde biraz daha iyi bir performans bekliyorduk.

Bluetooth 5.3, NFC ve Wi-Fi 6 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip ürün, 5160mAh pille geliyor ve hızlı şarj desteği de var. Telefon, tek şarj ile normal kullanımda 2, yoğun kullanımda da 1 günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor.

Cihazı beraberinde gelen 67w hızlı şarj adaptörüyle kısa sürede şarj edebiliyorsunuz. Örneğin, yaklaşık 20 dakikada, cihazı sıfırda %50’ye şarj edebilirsiniz. Şu an pek çok üretici, cihazlarının yanında adaptör sunmuyor ve hatta bu kadar hızlı şarj değerlerini dahi sağlamıyor. Dolayısıyla Poco, bu noktada da önemli avantajlara sahip.

Unutmadan, ürünün 30w değerde kablosuz şarj özelliği de var.

Poco F5 Pro, Mi Türkiye websitesi üzerinden siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satın alınabiliyor. İncelemeyi hazırladığımız an itibarıyla, sitede 12GB RAM ve 256GB dahili depolamalı versiyonu 18.800 TL fiyat etiketine sahip.

Monster Pusat Business Pro kablosuz mouse: Yeni iş ortağınız