Tesla Cybertruck üretimini 2023’e erteledi

Tesla Cybertruck üretimini 2023'e erteledi

Reuters’e göre Tesla, Cybertruck’ın piyasaya sürülmesini bir kez daha erteledi. İşte tüm detaylar.

Raporlara göre otomobil üreticisinin uzun süredir konuşulan elektrikli aracın üretimine bu yıl yerine 2023’ün ilk çeyreğinin sonunda başlayacağı bildiriliyor. Tesla gecikmeyi henüz resmi olarak duyurmasa da Cybertruck’ın sipariş sayfası, 2022’deki üretime ilişkin önceki bir referansı kaldırdı. Sayfanın tasarım bölümünde daha önce “2022’de üretim yaklaştıkça yapılandırmanızı tamamlayabileceksiniz” yazıyordu. Şimdi, cümle “yakında” kelimsi kullanıyor.

Tesla Cybertruck üretimini 2023'e erteledi

Kasım ayında Twitter’da bir kullanıcı Elon Musk’tan Cybertruck hakkında bir güncelleme istedi. Musk, Tesla’nın bir “tedarik zinciri kabusu” ile boğuştuğunu ve şirketin 26 Ocak’ta yapılması planlanan bir sonraki kazanç çağrısı sırasında daha fazla güncelleme sağlayacağını söyledi. Reuters’in kaynağına göre Tesla, üretimini artırmadan önce Cybertruck’ın sınırlı bir üretimine sahip olacak. Şirket, Cybertruck’ı 2019’da büyük bir etkinlikte tanıttı. Musk, üretimin 2021’in sonlarında başlamasının planlandığını söyledi. Şirketin Ocak 2021 kazanç çağrısı sırasında, Tesla’nın 2021’de yalnızca birkaç teslimat beklediği açıklandı. O yılın ilerleyen saatlerinde şirket, aracın çıkışını 2022’ye erteledi.

Musk’ın biraz fazla iyimser tavrının aksine Tesla sürümlerindeki gecikmeler artık sürpriz değil. Reuters’in raporu doğru çıkarsa, pandeminin neden olduğu tedarik zinciri ve bileşen kıtlığı da gecikmeye katkıda bulunmuş olabilir. Tesla’nın güncellenmiş ürün yol haritasını ay bitmeden ne zaman açıklayacağını kesin olarak öğreneceğiz.

Redmi Note 11 global sürümü yeni detaylarla geliyor: Fiyatı belli oldu