Tesla Cybertruck seri üretimi bu sefer 2024’e ertelendi

uy

Bugün erken saatlerde Tesla dördüncü çeyrek kazanç tablosunu paylaşırken şirketin CEO’su Elon Musk, Cybertruck’ın 2024’e kadar tam hacimli üretim görmeyeceğini söyledi.

Cybertrucks için daha önce ön sipariş diyebileceğimiz bir sistem yapılmıştı, bir buçuk milyon kişi şu anda bu sistemde yer alıyor, ancak bunlardan bir kişiye dahi şu an araç gönderilmiş değil.  Bu konu hakkında Musk’a, yaklaşmakta olan otomobilin geçen yılın 2. çeyreğinde 2023’ün ortası için belirlenen üretim hedefini yerine getirip getirmeyeceği soruldu. Musk, Cybertruck üretiminin “bu yaz bir ara” başlayacağını gönülsüzce kabul etti, ancak sonuca vardı. kamyonun bir sonraki yıla kadar seri üretime geçmeyeceği. Musk, “Üretim başlangıcını her zaman en aza indirmeye çalışırım” diye ekledi. “Üstelik olarak artıyor, ancak ilk başta çok yavaş.”

Cybertruck

Bu, çoklu gecikmeler dizisinin en sonuncusudur. Ön prodüksiyonun başlangıçta 2021’in sonlarında başlaması planlanıyordu ancak COVID-19 salgını bunun değişmesine neden oldu. Ardından, bir yıl önce 2023’te gerçekleşmesi öngörülüyordu.

Ancak bu sefer Tesla, elektrikli kamyonetin gövdesini üretecek dökümler de dahil olmak üzere Cybertruck’ın montajı için gerekli üretim ekipmanını kurmaya başladığını açıkladığından, Tesla nihayet seri üretime hazırlanıyor gibi görünüyor. Bunun dışında Elon Musk’în özellikle Twitter’ı satın almasından sonra odağını sosyal medyaya kaydırmış olsa da son gelişmeler ile beraber Musk’ın şu an için tamamıyla elektrikli araç departmanı üzerinde çalışmalar yürüttüğü söyleniyor.

Apple, Çatlamaya Dayanıklı Katlanabilir Ekran Teknolojisi İçin Patent Verdi