Apple, Çatlamaya Dayanıklı Katlanabilir Ekran Teknolojisi İçin Patent Verdi

Apple reklam sunma işini genişletme için kolları sıvadı!

Apple katlanabilir ekranlar üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Son raporlara göre de şirket çatlamaya dayanıklı katlanlabilir ekran teknolojisi için yeni bir patent aldı.

Apple’ın katlanabilir teknoloji konusundaki çalışmaları son zamanlarda oldukça artmış durumda. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen en son patent, çatlamaya karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış katlanabilir bir ekranı açıklıyor. Bu, potansiyel olarak katlanabilir cihazlarla ilgili temel endişelerden biri olan kırılganlıkları ele alabilir.

US-20230011092-A1 patent numaralı patent, esnek bir alt tabaka, bir ince film transistör tabakası ve bir koruyucu tabaka dahil olmak üzere çok sayıda tabakadan oluşan bir ekrana ilişkindir. Koruyucu tabaka, ekranın hasara en açık kısmı olan esnek alt tabakada çatlakların oluşmasını önlemek için tasarlanmış. Apple, çatlamaya dayanıklı ekranın yanı sıra kendi kendini onaran bir ekran için de patent aldı. Bu teknoloji, ekranın katlanabilir cihazlarla ilgili başka bir yaygın sorun olan küçük çiziklerden kurtulmasını sağlar.

Apple

Yakın bir zamanda katlanabilir iPhone’un çıkacağına ihtimal verilmese de katlanabilir bir iPad’in olabileceğine dair raporlar var. Bu, şirketinpotansiyel olarak katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmeden önce teknolojiyi denemesine ve iyileştirmesine olanak tanır. iPad, iPhone’a kıyasla firmanın portföyünde daha az önemli bir ürün olduğundan, katlanabilir bir iPad de şirket için daha az riskli olacaktır.

Yaklaşan Pixel Fold ile Google da dahil olmak üzere katlanabilir pazara giren daha fazla şirketle, yakın gelecekte Apple’dan katlanabilir bir cihaz görmemiz muhtemel görünüyor. Kendi kendini onaran ekranlarla ilgili bu yeni patent ve önceki patentler, muhtemelen Apple’ın katlanabilir aygıtının geliştirilmesinde önemli bir faktör olacak ve katlanabilir form faktörüne daha fazla dayanıklılık ve güvenilirlik getirecek.

 

Instagram yeni ‘Sessiz Modu özelliğini devreye soktu