Tesla, Cybertruck Sahiplerine Dava Açabilir

Tesla, işçi grevi yüzünden teslimatları engelleyen İsveç'e dava açtı

Tesla geçtiğimiz günlerde Cybertruck’ı piyasaya sürdü ancak Elon Musk’ın her işinde olduğu gibi burda da sorunlar devam etti. İşte tüm detaylar.

Tesla, araçlarını erkenden iade eden bazı Cybertruck sahiplerine dava açabilir ancak kuralın kamyonet satın alan tüm müşteriler için geçerli olup olmadığı ve gelecekteki alıcılar için de geçerli olup olmayacağı belli değil. Cybertruck’un ilk teslimatlarının başlamasından birkaç hafta önce Tesla, satın alma sözleşmesini güncelleyerek, araç sahiplerinin, aracı satın aldıktan sonraki bir yıl içinde satmaya kalkışmaları halinde, araçlarının mülkiyetini devretmelerini önlemek için ihtiyati tedbir alabileceğini ekledi. Ayrıca şirket, müşterilerden “50.000 ABD Doları veya satış veya devir karşılığında elde edilen değerden (hangisi daha büyükse)” değerinde “maddi tazminat” isteyebileceğini söyledi.

Tesla yeniden güvenlik soruşturmasıyla karşı karşıya

Bilgilerin sosyal medyada yayılmasından kısa bir süre sonra Tesla, maddeyi eklediği gibi sessizce kaldırdı. Şimdi, Electrek’in bildirdiği gibi, 120.000 $’lık Foundation Serisi konfigürasyonu için sipariş vermeyi başaran Cybertruck müşterileri, tartışmalı maddenin hala açıkça yürürlükte olduğu bir sözleşme aldılar. Müşterilerin Cybertruck Owners Club forumunda paylaştığı metine göre, alıcılar araçlarını satın almanın ilk yılı içinde satmamayı kabul ediyorlar. Araç sahipleri yıl dolmadan araçlarını ters çevirmek zorunda kalırsa şirket onlardan şirkete bildirimde bulunmalarını istiyor; şirket daha sonra kilometre başına 25 sent eksi aşınma ve yıpranma maliyetinin yanı sıra araçlarını perakende satış için geri satın alacak. Otomobil üreticisinin araçlarını satın almayı reddetmesi ve üçüncü bir tarafa satması için onlara yazılı izin vermesi durumunda Cybertruck’larını Tesla ile sorun yaşamadan satabilirler.

EA SPORTS FC’nin UEFA eEURO Turnuvası’nın resmi platformu olacağı açıklandı