Ericsson ve AT&T’den, Geleceğin Şebekelerine Yönelik İş Birliği

Ericsson

AT&T ve Ericsson , 14 milyar dolarlık stratejik anlaşma ile geleceğin programlanabilir ve akıllı şebekelerine yönelik bir dönüşümü başlatıyor.

Bu iş birliği, şebeke dönüşümü ve dijitalleşme alanlarında gerçekleşecek ve 5 yıl boyunca devam edecek. Anlaşma, finansal olarak Ericsson tarihindeki en büyük anlaşma olma özelliği taşıyor.

Ericsson, AT&T’nin ABD genelindeki Açık Protokol Radyo Erişim Ağı (O-RAN- (Open RAN)) çalışmalarını desteklemek için, çok sayıda farklı  5G O-RAN ürün ve çözümünden yararlanacak.

Şirket, AT&T için bir 5G şebeke platformu oluşturacak. Bu platform, O-RAN standart arayüzlerini temel alarak geliştirilmiş bulut tabanlı teknolojileri kullanacak. Aynı zamanda endüstriyel düzeyde ölçeklenebilirlik, maliyet verimliliği, sürdürülebilirlik ve yüksek performans sağlayacak. AT&T ve Ericsson, ilerleyen süreçte bu platformu bulut tabanlı açık bir şebekeye dönüştürmeyi de planlıyor.

Ericsson

Anlaşmayla ilgili altyapının üretimi için kısa bir süre önce Lewisville, Teksas’taki genişletilen 5G Akıllı Fabrikasından faydalanacak. Fabrika “Build America, Buy America” yasalarına uygun olduğundan, burada üretilen ürünler ABD Malı etiketi taşımaya da hak kazanıyor olacak.

Ar-Ge yatırımlarına dayanan stratejisi doğrultusunda gelecekteki şebekeleri daha esnek, açık, sürdürülebilir ve akıllı hale getirmek için geniş bir yelpazede sürdürülebilirlik odaklı teknolojiler geliştiriyor.

Bu teknolojilerin akıllı ve programlanabilir olması, rApp( Açık kaynak uygulamaları), otomasyon ve şebeke API’ları( Uygulama Programlama Arayüzü)gibi yeniliklere giden yolu açıyor. Dahası 5G’nin potansiyelinden tümüyle yararlanılmasına ve bu sırada yeni gelir kaynakları üretilmesine imkân tanıyor.

Firmanın açık mimarisi ise, geliştiricilerin bireysel ve kurumsal kullanım senaryoları geliştirerek uygulamalarını mümkün kılıyor.

Lenovo, AMD Instinct MI300X desteğini duyurdu