Tesla, Cybertruck teslimatlarına 30 Kasım’da başlıyor

Tesla, Cybertruck teslimatlarına 30 Kasım'da başlıyor

Tesla, Cybertruck için nihayet kolları sıvadı. Teslimat tarihi verildi. İşte tüm detaylar.

Şirket, yıllarca süren gecikmeler ve yeniden tasarımlarla uğraştıktan sonra Tesla Cybertruck’ın nihayet bu tatil sezonunda halka açık yollarda görülebileceğini duyurdu. Uzun zamandır beklenen lüks EV SUV’un teslimatları, araç tam kapasiteye ulaşmadan önce 30 Kasım’dan itibaren müşterileri seçmeye başlayacak. Üretim önümüzdeki yıl Texas Gigafactory’de gerçekleşecek. Aynı zamanda, aracın elektrik mimarisinin, mevcut Tesla serisindeki 400V’den 800 volt standardına uyum sağlayacak şekilde yeniden tasarlandığı bildiriliyor.Birçok lüks, performans ve ağır hizmet tipi EV modeli 800V mimarisini kullanıyor; bu da büyük pil kapasitelerine sahip EV’lerin daha yüksek bir hızda şarj etmesini sağlayan şey diyebiliriz.

Tesla, Cybertruck teslimatlarına 30 Kasım'da başlıyor

Musk Çarşamba günkü yatırımcı görüşmesinde gazetecilere şunları söyledi: “Pek çok insan Cybertruck konusunda heyecanlı. Ben de öyleyim, arabayı ben kullandım, muhteşem bir ürün” ifadelerini kullandı. Mevcut model serileri için Tesla’nın üretimi ve teslimatları bu çeyrekte ikinci çeyreğe kıyasla yaklaşık yüzde yedi veya kabaca 30.000 adet düşüş gösterdi, ancak 2022’ye göre ~100.000 adet artışla hala yıllık önemli ölçüde yüksek. EV otomobil üreticisi 2020’de fiyatları düşürdü.

S (şu anda 74.990 dolar), Y (ocak ayına göre yüzde 24 düşüşle 52.490 dolar) ve 3 (yüzde 17 düşüşle 38.990 dolar) modellerinin hepsinde benzer fiyat düşüşleri görüldü.Toplamda Tesla, araç başına satılan malların maliyetinin ~37.500 dolara düştüğünü bildirdi.

Disney hayranları Mickey Mouse’un karanlık geçmişini öğrenince şok olacak!