iOS 17.2 İle Yeni Bir Özellik Sunuluyor

Apple iOS 17.3'ün Cihaz Koruması, iPhone Hırsızlarının Hayatını Zorlaştıracak

iOS 17.2 yeni bir özellik ile geliyor. İşte tüm detaylar.

Apple, iPhone işletim sisteminin en son sürümünü halka açık olarak birkaç hafta test ettikten sonra artık iOS 17.2’yi tüm uyumlu cihazlara sunuyor. Ayrıca aynı özelliklerin birçoğunu barındıran iPadOS 17.2 ve macOS 14.2 Sonoma da geliyor. Son olarak watchOS 10.2 de indirilmeye sunuldu. Bu seferki en büyük değişiklik Journal adlı yeni bir çekirdek uygulamanın tanıtılması olacak. Apple’ın uygulamayla ilgili umudu “iPhone kullanıcılarının günlük tutma yoluyla hislerini yansıtmalarına ve uygulamalarına” yardımcı olmak. Apple, diğer uygulamalardaki etkinliklere dayalı olarak günlük girişleri için öneriler sunabildiği için Day One gibi üçüncü taraf tekliflerinden farklı. iPhone’unuz, film rulonuzdaki fotoğraflarla dolu bir seyahatin kaydedilmesini önerebilir ve buna “dışarıda geçirdiğiniz gün hakkında en çok neyi hatırlayacaksınız?” gibi bir yazma istemi de eşlik edebilir. Cihazınız ayrıca bir antrenmandan sonra bir günlük girişi oluşturmanızı veya dinlediğiniz bir podcast bölümünü not etmenizi de önerebilir.

Apple, iMessage Ayarlarını Değiştirdi

Üçüncü taraf geliştiriciler de Öneriler API’sından yararlanabilecek. Apple, Journal uygulamasının uçtan uca şifrelendiğini ve tüm bilgilerin yerel olarak depolandığını söylüyor (ancak isterseniz her şeyi iCloud ile senkronize edebilirsiniz). Kullanıcılar hangi uygulamaların Journal önerileri sunabileceği üzerinde de kontrole sahip olacak.

iOS 17.2’deki yenilikler yalnızca Journal uygulaması değil. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te Eylem düğmesini, konuşulan ifadeler için hızlı bir çeviri aracı görevi görecek şekilde ayarlayabileceksiniz. Hatta sizinle aynı dili konuşmayan biriyle sohbet etmek için bile kullanabilirsiniz.

EA SPORTS FC’nin UEFA eEURO Turnuvası’nın resmi platformu olacağı açıklandı