Tesla araçları güvenlik problemi ile karşı karşıya: Kaza riski var

Tesla fabrika çalışanı şirkete karşı 'cinsel taciz' iddiasında bulundu

Tesla araçları güvenlik problemi nedeniyle bazı sorunlar yaşıyor. Peki nasıl bir sorun yaşandı da kaza riski ortaya çıktı.

Tesla araçları güvenlik problemi yaşatmıyor algısı hakim. Özellikle elektrikli otomobil markaları içerisinde Tesla bu konuda öncü olmayı başardı. Her ne kadar bazen sorunlar yaşansa bile yine de genel olarak güvenilir bir marka olduğunu söyleyebiliriz. Fakat son dönemlerde ortaya çıkan bir problem kaza riski taşıyor.

Bu problem ABD ulusal karayolu trafik güvenliği idaresi tarafından keşfedildi. Yaklaşık olarak 1 milyon Tesla aracını ilgilendiren sorun henüz çözülemedi. Şirket yeni bir güncelleme ile bu problemi gidereceğini söylüyor. Bugüne kadarki en büyük Tesla sorunu diyebiliriz.

Tesla araçları güvenlik problemi tehlike yaratıyor

ABD’nin federal motorlu araç güvenlik standartları emniyet kemerini ve bununla ilgili uyarı sesini zorunlu tutuyor. Yani siz otomobil kullanmaya başladığınızda eğer araç kemer ile ilgili bir uyarıda bulunmuyorsa bu tür araçların güncelleme yapması gerekiyor.

Tesla araçları güvenlik problemi

Tesla işte tam olarak bu sorun ile karşı karşıya. Gelen son detaylara göre sürücüler emniyet kemeri takmamasına rağmen herhangi bir uyarı sesi gelmiyor. Bunun büyük bir kaza riski ortaya çıkardığı söyleniyor.

Tesla, en çok elektrikli araç satıcısı unvanını elinde tutmaya devam ediyor

Tesla araçları güvenlik problemi nedeniyle şu sıralar büyük bir güncelleme alacak. Bu güvenlik sorunu nedeniyle Tesla bazı kazalara neden olabilir. Hatta bu kazalar esnasında çeşitli yaralanma ve ölümler gerçekleşebilir. Şirket böyle bir risk almak istemiyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde yeni bir güncelleme ile bu problem çözülecektir. Peki sizce Tesla araçları gerçekten de güvenli mi? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.