Tesla araçları hakkında inceleme başlatıldı

tesla araçları hakkında inceleme

Elektrikli vasıtalar arasında önemli bir fark yaratan Tesla araçları hakkında inceleme kararı alındı. Şirket son dönemlerde bu tür sorunlarla daha fazla karşılaşmaya başladı. İşte tesla araçlarıyla ilgili önemli haberimizin detayları.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz haftalarda bazı araçlarının uyarı vermeden hızlandığı için yoğun şekilde eleştirilmişti. Beklenmedik şekilde hızlandığı söylenen bu 500.000 Tesla markalı araç için ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) büyük bir inceleme başlattı. Tesla bu problemler nedeniyle zor durumda kalmaya başladı.

Tesla araçları hakkında inceleme devam ediyor

Tesla Model S (2012 ile 2019 arası), Model X (2016 ile 2019 arası) ve Model 3 (2018 ile 2019 arası) araçlarını kapsayan inceleme henüz bitmedi. Şirket, incelemelere ne kadar süre devam edileceğini henüz bilmiyor.

tesla araçları hakkında inceleme başladı

Tesla, yaptığı açıklamada, “Sürücülerin araçlarının aniden hızlandığını iddia ettikleri her olayı araştırıyoruz. Araçların verilerini aldığımız her durumda, otomobilin tasarlandığı gibi çalıştığını doğruladık” dedi. Tüm gözler şu anda Tesla’nın üzerinde. Elon Musk, petrol şirketleriyle bağlantılı kişilerin şirket hakkında böyle iddialar yaydıklarını ifade ediyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamalar, iddiaların asılsızlığına ve bunun şirket için yapılan bir karalama kampanyası olduğuna kanıtmış gibi görünüyor. Ancak buna rağmen birçok Tesla kullanıcısının bu olay dışında Autopilot gibi farklı sorunlardan şikâyetçi olduğu da biliniyor. Sizce Tesla bu problemleri hızlıca çözebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Tesla istenmeyen güncellemeler cep yakıyor