Tesla hava araçları geliştirmeye çalışacak: Yeni teknolojiler tercih ediliyor

Tesla meydana gelen ölümcül kaza ile uğraşıyor

Tesla hava araçları geliştirmeye çalışacak gibi görünüyor. Konuyla ilgili ortaya atılan bazı iddialar gündemde bomba etkisi yarattı. Hadi gelin merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük otomobil markaları içerisinde yer alan Tesla, hava araçları geliştirmek istiyor. Şirketin kurucusu olan Elon Musk neredeyse her konuda çalışmalar yürütüyor. Teknolojik olarak gelişmeye devam eden şirket aynı zamanda eski ve yeni tüm model teknolojilere el atıyor.

Bugünlerde en fazla ön planda olan araç uçan otomobiller. Kulağa her ne kadar gelecekten gelen bir teknolojiymiş gibi görünse bile aslında bize bir o kadar yakın. Morgan Stanley’den Adam Jonas son derece önemli bazı açıklamalara yer verdi. Kendisi elektrikli dikey kalkış ve iniş uçaklarının yakında Tesla tarafından üretileceğini belirtti.

Tesla hava araçları yakında gelebilir

Tesla tarafından geliştirilecek olan bu hava araçları geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. eVTOL/UAM olarak isimlendirilen yeni teknoloji Tesla becerilerini önemli ölçüde yansıtıyor. Şirketin yeni teknoloji ile birlikte çok daha iddialı olacağını düşünülüyor. Tüm bunlara ek olarak Tesla Aviation isminin bile verildiği belirtildi.

Tesla hava araçları geliştirmeye

Küresel çapta elektrikli otomobillere çok büyük bir yönelim var. Neredeyse bütün markalar tamamen elektrikli araçlara geçmeye çalışıyor. Bu konuda Porsche gibi otomotiv devlerinden tutunda Volkswagen gibi markalara kadar tamamı elektrikliye dönüşüyor. Zaten Avrupa Birliği 2030 yılından itibaren tamamen elektrikli araç satış yapılacağını belirtti.

Tesla otonom sürüş paylaşımı yapan çalışanına bakın ne yaptı

Bildiğiniz üzere Elon musk boring company isimli bir şirket sayesinde yer altında tüneller kazıyor. Bu şirket Tesla araçlarının yeraltından çok kolay bir şekilde başka bölgelere ulaşmalarını sağlıyor. Yani şirket hem yerin altında hem de yerin üstünde aktif olmaya devam edecek.