Tesla araçları aniden hızlanarak sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor: 285 bin model geri çağrıldı

Tesla araçları aniden hızlanarak

Birçok kişinin en sevdiği otomobil markaları içerisinde yer alan Tesla araçları aniden hızlanarak tehlike yaratıyor. Ortaya çıkan son detaylara göre araçların büyük bir bölümü geri çağrıldı.

Popülerliğini her geçen gün arttıran Tesla elektrikli araç alanında lider olarak biliniyor. Hem model 3 hem de model Y araçları ise bu popülerlikte önemli bir yere sahip. Çeşitli batarya ve hız sorunlarını aşan şirket genellikle güvenilirlik konusunda zirvede görülüyor.

Her şey böylesine toz pembe devam ederken kötü bir haber geldi. Ortaya atılan detaylara göre seyir kontrol özelliği araçların aniden hızlanmasına neden oluyor. Bu durumda sürücüler ne yapacağını bilemediği için kaza ihtimali son derece yüksek. Durumun farkına varan Tesla araçlarını hızlı bir şekilde geri çağırdı.

Tesla araçları aniden hızlanarak trafiği altüst edebilir

Çin’deki Piyasa Düzenleme Devlet İdaresi tarafından yapılan açıklamalara göre özellikle Tesla model 3 ve model Y araçlarda hızı düzenleyen seyir kontrol özelliği aktif değil. Ayrıca aktif hale getirirse bile yine de pek çalıştığı söylenemez. Aralık 2019 ile Haziran 2021 dönemine kadar üretilen araçların tamamı bu nedenle geri çağrıldı.

Tesla araçları aniden hızlanarak

Tesla’nın Şangay fabrikasından çıkmış 249 bin 855 adet Model 3 ve Model Y fabrikada yeniden onarım aşamasına girecek. Sistemdeki sorun halihazırdaki kullanıcılar için çözülebiliyor. Sadece bir güncelleme yayınlamak bu sorunların çözümü için yeterli. Tesla genellikle problemleri güncelleme yoluyla bitiriyor.

Tesla çipleri F-35 çiplerinden çok daha güçlü: Yapay zeka rekor güce ulaşıyor

Tesla tarafından yapılan açıklamalarda geri çağrılma ile birlikte sürücülere verilen zahmet için özür dilendi. Peki sizce Tesla araçları yeterince güvenli değil mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.