Tesla çipleri F-35 çiplerinden çok daha güçlü: Yapay zeka rekor güce ulaşıyor

Yapay zeka toplumsal olaylar cisco

Tesla çipleri F-35 çiplerinden çok daha güçlü bir konuma ulaştı. Özellikle son dönemlerde şirketin yapay zeka çalışmalarına büyük önem verdiği biliniyor. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Boyutları oldukça küçük olan çipler tedarik süreçlerini baltaladı. Otomotiv şirketleri başta olmak üzere neredeyse kimse ürün üretemiyor. Bu durum büyük bir üretim problemi olarak görülüyor. Her ne kadar durum böylesine kötü görünse bile yine de bazı olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Dünya satranç şampiyonunu bile yenmeyi başaran yapay zeka sistemleri yeterince güçlü bulunmuyordu. Ancak Tesla tarafından geliştirilen yeni yapay zeka sistemleri bunun tam tersini göstermiş oldu. Şirket; roketler, uzay araçları ve birçok uçaktan daha güçlü yapay zeka sistemleri geliştiriyor.

Tesla çipleri F-35 çiplerinden güçlü olduğunu kanıtlamaya çalışıyor

Dünyanın en büyük otomotiv markalarından bir tanesi olarak bilinen Tesla, çiplere büyük bir yatırım yapıyor. Mesela firmanın yaptığı yapay zeka destekli mikroçipler Apollo 11 roketinden, iPhone’lardan ve F-35 çiplerinden çok daha gelişmiş.

Tesla çipleri F-35 çiplerinden

Yapılan açıklamalarda ilginç bir detay daha var. Tesla tarafından üretilen yapay zeka destekli mikroçiplerin F-35 mikroçiplerinden 180 kat daha güçlü olduğu ifade ediliyor. Kameralar, sensörler, GPS sistemi ve otonom sürüş sistemleri bu mikroçipler üzerinden çalışıyor.

Tesla süper bilgisayarı yapay zekaya sahip otomobil sistemleri üretecek

Tesla markası tarafından geliştirilen mikroçipler insan beyni ile yarışabilecek düzeyde. Neredeyse hesaplanamaz bir hafızaya ve işlem gücüne sahip olan insan beyni oldukça kompleks. Şirket neredeyse kompleks yapıdaki insan beyni ile kendi mikroçiplerini kıyaslayacak. Peki siz Tesla mikroçipleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.