Tesla sevilen özelliği kaldırıyor: Birçok araç bundan etkilenecek

Tesla, Süper Şarj cihazlarıyla ilgili hamle yapıyor

Tesla sevilen özelliği kaldırma kararı aldı. Şirketin bu kararı ile birlikte birçok aracın bundan önemli ölçüde etkileneceği ifade ediliyor.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil devleri içerisinde yer alan Tesla sevilen özelliği ile ilgili önemli bir karar aldı. Şirket daha geçtiğimiz iki ay içerisinde 2 defa araçlarını geri çağırdı. Şimdi ise beğenilen bir özelliğin kaldırılma mecburiyeti nedeniyle araçlar yeniden geri çağırılıyor.

Genel olarak değerlendirildiğinde şirketin Kasım ayından bu yana 6. defa geri çağırma yaptığını görüyoruz. Tesla bu toplatmada ise yaklaşık olarak 578 bin aracını geri çağıracak. Bu araçların geri çağrılma nedeni Boombox özelliği oldu. Bu özellik ABD tarafından tehlikeli olarak görülüyor.

Tesla sevilen özelliği sona erdirecek

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre ABD içinde dış ses veren ve eşek şakaları yapan bir hoparlör pek uygun değil. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar polis sireni veya hayvan sesleri gibi birçok sesi dış hoparlör üzerinden kullanabiliyordu.

Tesla sevilen özelliği

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Yönetmeliği incelendiğinde bunun uyumlu olmadığı görüldü. Yapılan yeni bir uyarı ile birlikte araçlarda yer alan Boombox özelliğinin geri alınacağı ifade edildi. Bunun yapılması için Tesla araçları geri çağrıldı. Birçok Tesla aracı toplatılıyor. Aksi halde şirket bunun üzerinden ceza alabilir.

Tesla, hatalı emniyet kemeri nedeniyle 817.000’den fazla aracı geri çekti

Tesla sevilen özelliği nedeniyle bu ay son derece yorucu zamanlar geçirecek. Şirketin daha önceden de bazı donanım problemleri nedeniyle araçları geri çağırması tepkiye neden olmuştu. Bu sefer kullanıcılar muhtemelen benzer tepkiler gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.