Tesla Alanlar Pişman Oluyor

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Bir dönem kullanıcı memnuniyeti konusunda en üst sıralarında yer alan Tesla, 2023’te gerilemeye başladı. Şirketin memnuniyet puanı düşüşte.

Elektrikli otomobil pazarına öncülük eden Tesla, uzun süredir bu alanda rakipsiz kaldı. Bu da büyük bir başarı yakalamasını sağladı. Ancak bu pazar büyüyüp rakipler arttıkça şirketin işi zorlaşmaya başladı. Çünkü artık sadece rakiplerin sayısı artmamış, kullanıcıların bu araçlardan beklentileri de yükselmişti. İlk dönemde elektrikli otomobillere merak ve hayranlıkla karşılaşan kullanıcılar, şimdi seçeneklerine bakıp hangi iyi hangisi kötü diye değerlendirecek, buna göre farklı markalar arasında tercih yapacak noktaya gelmişti. Beklentiler artınca, bu kullanıcıları memnun etmek de zorlaşmaya başladı. Nitekim paylaşılan son veriler, Tesla’nın son dönemde kullanıcıları memnun etme konusunda sıkıntı yaşadığını gösteriyor.

Tesla uçan araba çalışmalarını

JD Power’ın son raporuna göre Tesla elektrikli otomobil satın alanların bir kısmı bu kararlarından dolayı pişmanlık duyuyor. Bu oranın geçtiğimiz yıl 2022’ye kıyasla kayda değer ölçüde artmış olması dikkat çekiyor. Şirketin memnuniyet puanı tam dokuz puanlık düşüş yaşayarak 878’e düştü. Böylece Tesla, Jaguar (887), Jaguar (887), Land Rover (883), Porsche (883) gibi rakiplerinin de gerisine düşmüş oldu. Oysa eskiden memnuniyet listesinin en üst sıralarında yer alırdı.

Şu anda otomobil pazarında kullanıcı memnuniyeti konusunda ortalama puan 845. Yani Elon Musk’ın şirketi hala sektör ortalamasının üstünde. Ancak bir yılda dokuz puan düşüş yaşanmış olması endişe verici. Özellikle de şirket bu kadar sıkıntılı bir süreçten geçerken.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek