Tesla Beklentilerin Altında Kaldı

Tesla ev ziyaretleri yapıyor

Tesla, son çeyreğin mali sonuçlarını paylaştı. Elektrikli otomobil üreticisinin geliri beklentilerin altında kalırken, kârın yükselişte olması dikkat çekti.

Tesla, Elon Musk’ın açık ara en başarılı girişimiydi. Twitter’ı satın almasıyla birlikte tartışmalı bir figüre dönüştüğü dönemde bile Musk’ın bir numaralı övünç kaynağı olarak yerini koruyordu. Sonuçta elektrikli otomobil sektörüne öncülük ederek gezegen için önemli bir katkı sağlamıştı. Ayrıca büyümesini sağladığı bu pazarda lider konumdaydı. Ancak son dönemde bu durum tersine dönmeye başladı. Bir yandan Elon Musk’ın tartışma yaratan hamleleri, diğer yandan elektrikli otomobil pazarında değişen dengeler derken, Tesla bir anda çalkantılı bir döneme girdi.

Bu yüzden şirket bu çeyrekte nasıl bir performans sergiledi de merak konusuydu. Bu soru bugün cevap buldu. Amerikalı otomobil üreticisi, üçüncü çeyreğin mali sonuçlarını bugün yatırımcılarla paylaştı. Şirket kayda değer bir kâr elde etmiş olsa da şirketin geliri pazar beklentilerinin altında kaldı.

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Tesla, son çeyreğin toplam gelirini 25.18 milyar dolar olarak açıkladı. Analistlerin bu çeyrek için beklentisi ise 25.4 milyar dolardı. Şirketin bu çeyrekte de gelir beklentisini karşılayamaması endişe yarattı. Ancak bu tablo içinde yatırımcıları umutlandıran bir detay var ki o da şirketin kârının artmış olması. Şirket son çeyreğin net kârını 2.17 milyar dolar olarak açıkladı ki bu analistlerin beklentilerinin epey üzerinde. Görünen o ki şirketin kemer sıkma politikaları sonuç vermeye başlamış.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor